13.02.2019

Kobra Děčínu ustředřila debakl a přiblížila se play-off!

Vojtěch Martinek


Přesně dva týdny poté, co Kobra nasázela Mostu jedenáct branek, se branická hala mohla radovat z dalšího drtivého vítězství! Ve středečním přímém souboji o čtvrté místo totiž Pražané hosty z Děčína rozdrtili 12:3, přičemž k vidění byly hned dva hattricky. Jeden si na své konto připsal Viktor Nestrašil, ten druhý Jan Šergl. Braničtí si tak na své konto připsali důležité tři body a razantně se přiblížili postupu do vyřazovacích bojů.


39. kolo, 13.02.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Děčín

12:3

(3:0, 4:0, 5:3)

Branky a nahrávky: 9. Nestrašil (Šergl), 16. Ryzák (Nestrašil, Mucha), 18. Ryzák (Patočka), 24. Šergl (Ryzák), 31. Mucha (Patočka), 37. Antončík (Šťastný), 38. Šergl (Nestrašil, Verbík J.), 46. Nestrašil (Šergl), 51. Nestrašil (Šteiner, Šťastný), 51. Patočka (TS), 54. Šergl (Nestrašil, Hlinka), 57. Mucha (Patočka, Šteiner) - 45. Kopta (Petráš), 48. Kuchynka (Kopta, Zukal), 59. Drašar (Zukal). Rozhodčí: Velčovský - Marek, Nečas. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 169. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1, 8:2, 12:2, 12:3.

HC Kobra Praha: Sochůrek (41. Cichoň) - Semrád, Schejbal, Verbík J., Verbík R., Ryzák - Netolický, Kysela, Patočka, Guselnikov, Nestrašil, Šergl, Šteiner, Mucha, Šťastný, Hlinka, Antončík (C).

HC Děčín: Lavinger (31. Kácha) - Kaltenböck, Zukal, Vaněk - Kuchynka, Drašar, Volráb, Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta.

Komentář k utkání

Demolici Děčína, který do Prahy přijel jen s pěti obránci a devíti útočníky, zahájil v deváté minutě Viktor Nestrašil. Na jeho trefu pak v přesilovce navázal Marek Ryzák, jenž se jen pár chvil na to prosadil ještě jednou, a po první části tak v Braníku platil stav 3:0.

V prostřední periodě jako první Lavingera překonal Jan Šergl, po jehož gólu přišla pár minut dlouhá střelecká odmlka. Ticho v polovině třetiny prolomil Richard Mucha a vyhnal děčínského strážce svatyně z branky, do které se následně postavil Petr Kácha. Ani jeho příchod však nezchladil horké pušky pražských borců. O čisté konto jej v čase 36:31 obral kapitán Šimon Antončík a další gól hostům do šatny nadělil Jan Šergl.

Děčínští sice vstupovali do třetí části se sedmibrankovým mankem, skládat zbraně ale ještě nehodlali. Mladého Cichoně, kterému před startem třetí části přenechal místo v brankovišti do té doby chytající Sochůrek, zkraje pětačtyřicáté minuty prostřelil Ondřej Kopta, na jehož zásah velmi rychle odpověděl Viktor Nestrašil. Medvědi nechtěli zastrčit drápy ani tentokrát. Na 8:2 snížil Štěpán Kuchynka a tento stav vydržel až do jednapadesáté minuty, ve které nejprve Viktor Nestrašil zkompletoval svůj hattrick a Matouš Patočka následně přetavil nařízené trestné střílení v desátou branku Kobry. Druhá polovina periody pak přinesla uzavření dalšího hattricku, tentokrát se jím mohl pyšnit Jan Šergl. Dvanáctou ránu Severočechům uštědřil Richard Mucha a definitivní tečku za utkáním učinil minutu a čtvrt před koncem David Drašar. Sečteno, podtrženo -- 12:3.




partneři klubu