07.02.2024

Kobra přetlačila Cheb po nájezdech! Utkání opět rozhodl kapitán Šťastný

Tadeáš Podolka


Svěřenci Miloslava Šeby zvládli jeden z nejdůležitějších duelů sezony, kdy v Braníku přehráli Cheb 3:2 po samostatných nájezdech. V této disciplíně byl úspěšný kapitán Tomáš Šťastný, který soustavně prokazuje výbornou formu.


II/6, 07.02.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Stadion Cheb

3:2sn

(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. F. Vlček, 52. Nagy (F. Vlček, T. Urban I), rozh. náj. Šťastný – 9. Davídek (Prošek, Kašpar), 16. Čejka (M. Švec). Rozhodčí: Pastier – Teršíp, Tuháček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

HC Kobra Praha: Málek – J. Stejskal, Holý, Horáček, Dudáček, Pelant, T. Duda, Wolf – Bříška (A), T. Urban I, Šťastný (C) – F. Vlček, S. Tichý, M. Kvasnička – Matuška, Nagy, Míšek – Houška, Petrák.

HC Stadion Cheb: Kašpar – V. Stejskal, Vogel, Karpov, Innanmaa, Vápeník, Kořán (C), Jonák – Klíma, Krutina, Rozhon – V. Skuhravý, Vašíček, Tóth – A. Vlach, M. Švec, Prošek – Davídek, Čejka (A).

Komentář k utkání

První třetina byla plná útočení na obou stranách a padly během jejího průběhu hned tři branky. Nejprve se prosadil v 10. minutě ex-branický Milan Davídek, jehož střela z hranice levého kruhu zapadla do vzdálenějšího růžku branické klece. Kobra odpověděla o pět minut později zásluhou Filipa Vlčka, jenž protlačil puk do branky přes natažený pravý beton chebského brankáře Jakuba Kašpara. Jestřábi na tento srovnávací gól odpověděli velmi rychle, již v 16, minutě poslal Západočechy do vedení Michael Čejka, kterého Braničtí pustili do samostatného úniku a útočník hostů pak propálil Romana Málka mladšího v brance Kobry.

Ve druhé periodě diváci na zimním stadionu v Braníku žádnou branku neviděli. Kobra za to ustála hned dvě oslabení, ve kterých se opřela o Málka, jenž předvedl několik opravdu nadstandardních zákroků. Nedisciplinovaní byli i hráči Stadionu, ale Kobra nedokázala nabízené přesilové hry využít, a tak stav 1:2 platil i po dvou odehraných dějstvích.

Třetí část byla ve znamení branické aktivity a neustálého ohrožování chebské branky. Odměna přišla Pražanům v 53. minutě, kdy Martin Nagy propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal tak na 2:2. O minutu později mohla dokonce Kobra vést 3:2, jenže do Houškovy přihrávky před branku stačil jeden z chebských hráčů vložil hůl. V 59. minutě byl ještě blíže gólu ostřostřelec Filip Vlček, který trefil spojnici tyček!

60 minut tohoto důležitého utkání vítěze nepřineslo, a tak následovalo pětiminutové prodloužení. V nastaveném čase ale také branka nepadla, a tak přišla řada na samostatné nájezdy. V nich zaznamenal vítěznou branku Tomáš Šťastný, který procedil puk přes Kašparovu lapačku. Svěřenci Miloslava Šeby tak získali velmi důležité dva body v souboji o play-off a předehnali svého nejhlavnějšího soka ze západu Čech.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: „Vypadá to, že se budeme s Chebem přetahovat až do konce, takže to dnes jsou důležité body. Hra ale byla velmi neurovnaná. V první třetině, kdyby dal Kamil Bříška gól (v první půlminutě zápasu - pozn. red.), tak by to vypadalo jinak. Trápili jsme se, měli jsme zbytečná vyloučení, důležité tak byly dvě Vlčkovo trefy, byť jednu tečoval Nagy. Držíme se na postupové příčce, v pátek máme Písek, a ten je povinnost porazit.



partneři klubu