31.01.2024

Druhá domácí výhra v nadstavbě! Kobra si vyšlápla na Kralupy

Vít Trubička


Druhé domácí utkání nadstavby vítězně! Braničtí na svém ledě přivítali kralupské vydry, nad kterými se zkraje dostali do vedení a přestože Středočeši vyrovnali, tak Kobra zaúřadovala a blýskla se výhrou 6:2. Velkou měrou se na ní podílel kapitán Tomáš Šťastný, který vsítil hattrick. Navíc dva góly padly z přesilovek Kobry, jeden dokonce v oslabení.


II/5, 31.01.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HK Kralupy nad Vltavou

6:2

(2:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Šťastný (Nagy, Bříška), 17. Petrák (Holý), 39. J. Stejskal (Bříška, Šťastný), 42. Vlček (Petrák), 58. Šťastný, 60. Šťastný (Bříška) – 11. Zídek (Šilhavý, Soukup), 54. Kellerstein (Pejchal). Rozhodčí: Bernat - Hradil, Brož. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 196. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.

HC Kobra Praha: Málek – Stejskal, Duda, Holý, Pelant, Dudáček, Horáček, Wolf – Bříška (A), Šťastný (C), Tichý – Petrák, Urban, Vlček – Kvasnička, Nagy, Matuška – Míšek, Janča, Kulinic.

HK Kralupy nad Vltavou: Sajdl – Kehar, Kapoun, Zajíc, Chládek, Straka, Lokajíček, Kučera – Zídek, Šilhavý (C), Soukup – Pejchal, Husarik (A), Bradáček – Broš, Hrala, Hampl – Binko, Kellerstein, Marek – Stupka.

Komentář k utkání

Souboj Kobry proti Kralupům zahájili lépe Pražané, kteří se na začátku usadili před Sajdlovou klecí a pomohla jim i čtyřminutová početní výhoda. Díky ní se dostali v osmé minutě do vedení! Ránu Martina Nagyho od mantinelu tečoval u vzdálenější tyčky Tomáš Šťastný.

Tlak ze strany Kobry neustával a Tomáš Sajdl měl párkrát mezi třemi tyčemi vskutku na mále. Velkou šanci měl Matěj Kvasnička, který za modrou vypíchl kotouč Kellersteinovi a zprava mířil na branku. Gól ale přišel na opačné straně. Bývalý hráč Kobry Václav Zídek vystihl přesný pas od Šilhavého a z první poslal puk do svatyně Branických.

Větší aktivita byla nadále vidět ze strany hráčů domácího celku. Což také přineslo kýžený úspěch v podobě gólu na 2:1. Martin Petrák se otočil v mezikruží a napasoval kotouč přesně do volného místa u levé tyče Sajdlovy klece. Ještě v úplném konci první třetiny měla Kobra další přesilovku, kterou víceméně celou odehrála v útočné třetině. Avšak z množství šanci nedokázala procedit puk do branky Kralup a do kabin tak odcházela s těsným náskokem jednoho gólu.

Úvod druhé třetiny se sice zprvu vyvíjel lépe pro Kobru, pak ale převzaly herní otěže Kralupy. Braničtí se do akce znovu dostali až po ukončení oslabení, které přežili bez úhony. Hra pokračovala ve střídání akcí od jedné svatyně k druhé, avšak žádná z nabídnutých situací neskončila gólovou trefou. Tak tomu bylo až skoro do úplného závěru této části hry. V 39. minutě se totiž Kobře povedlo využít druhou přesilovou hru po střele Jiřího Stejskala od modré pod víko Sajdlovy klece. Do závěrečné periody tak domácí vstupovali s dvoubrankovou výhodou.

Rychlý nápor Kobry na startu posledního dějství přinesl v krátkém čase už čtvrtý gól. V čase 41:15 napasoval Petrákovu přihrávku od mantinelu v mezikruží stojící Filip Vlček přesně mezi betony gólmana Kralup. Středočeský celek se následně snažil o rozjetí proti Málkově brance, většinou se ale příliš daleko nedostal a naopak domácí častěji okupovali útočný prostor.

Hráči Kobry navíc měli hned dvakrát za sebou v krátkém čase další početní výhodu. Kralupské ovšem po celou dobu držel pohotově chytající Tomáš Sajdl. Střelecká listina tak ani během těchto čtyř minut změněná nebyla. Navíc s přibývajícím časem byla hra častěji k vidění i před svatyní Romana Málka. A právě Středočechům se povedlo situaci využít v podobě vstřelení gólu na 2:4 z hole Adama Kellersteina.

Zápas ještě mohla zdramatizovat čtyřminutová početní výhoda Kralupských, leč nestalo se tak a ještě dvanáct vteřin před jejím koncem to vzal na sebe Tomáš Šťastný, který se rozjel po levé straně a důrazně napasoval kotouč za Sajdlova záda, až kralupskému brankáři odlétla na led láhev s vodou. Navíc pouhých 44 vteřin před úplným koncem utkání ještě právě Tomáš Šťastný dokázal kompletovat svůj hattrick.

I druhé domácí utkání nadstavby tak zvládla Kobra úspěšně a připisuje si cenné vítězství 6:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Máme stále hlavní cíl se probojovat do předkola play-off, nejlépe z devátého místa. Jdeme do toho i s tím, že máme spoustu zraněných obránců. Rozhodne se mezi námi, Benátkami a Chebem, se kterým už hrajeme příští týden ve středu. Pokud potvrdíme tohle vítězství, máme velkou šanci se nahoře udržet. Vypíchnout lze v tomto utkání hattrick Tomáše Šťastného, ovšem celý tým hrál dobře. Přesto se musíme vyvarovat některých faulů. Právě on navíc ještě míří do pražské Slavie na střídavé starty.“

Šimon Antončík (HK Kralupy nad Vltavou): „K vidění byl vyrovnaný zápas, přičemž chvilku měli převahu domácí, ve druhé třetině jsme naopak otěže převzali my. Ovšem neproměnili jsme šance, naopak důležití hráči Kobry v nich byli úspěšní a tím utkání rozhodli.“



partneři klubu