29.01.2024

První domácí vítězství v nadstavbě! Kobra smetla Řisuty 6:1

Vít Trubička


První domácí utkání vyšlo Kobře víc než dobře! Braničtí se hned v úvodní periodě ujali vedení a to už nepustili. Hosté se sice dostali do šance díky povedeným zákrokům gólmana Zeithamla v druhé třetině, definitivně je ale dorazily tři góly v závěru utkání. Kobra tak uzmula na svém ledě celkem pohodlné vítězství.


II/4, 29.01.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

6:1

(3:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Matuška (S. Tichý, M. Kvasnička), 11. Bříška (Šťastný, J. Stejskal), 20. Nagy (Bříška, Šťastný), 55. Nagy (Dudáček), 57. J. Stejskal, 58. F. Vlček (Petrák) – 32. Kolářík (O. Sýkora). Rozhodčí: Hacaperka – Hošťálek, Uhlík. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 249. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

HC Kobra Praha: Málek – T. Duda, Holý, Dudáček, J. Stejskal, Pelant, Shaklein, Wolf – Bříška (A), Šťastný (C), F. Vlček – Nagy, T. Urban I, S. Tichý – Petrák, Matuška, Janča – M. Kvasnička.

HC Řisuty: Zeithaml – Malovický, Kolářík (A), Zich, Růžička, Strnad, Janda, Řepka – Janeček, Petráš (C), Okegawa – Výrut, Pulda, Patyk – V. Procházka, Čech, O. Sýkora – Chamrád (A).

Komentář k utkání

Vstup do utkání nevyšel Branickým zcela dle představ. Poměrně dlouho jim trvalo, než se osmělili k přechodu do útočného pásma a mezitím se chopily příležitosti Řisuty. Těm se povedlo prověřit Málkovu pozornost už po 24 vteřinách hry.

Kobra se ale postupně dostala do tempa a výsledkem byl první gól zápasu. V čase 8:11 padl z hole Jana Matušky, který se urputně snažil o dorážku za Zeithamlovy betony z hranice brankoviště. Tato trefa evidentně nabudila domácí tým, protože o dvě a půl minuty později přišla další. Tentokrát se k její realizaci odhodlal Kamil Bříška, jemuž se povedlo najít volnou skulinu po zakončení z mezikruží.

Pražané byli i nadále aktivnějším týmem, zcela bez úhony přečkali i vlastní oslabení. Navíc krátce po něm se do slibného zakončení dostal Matěj Kvasnička. Další gólová trefa ovšem přišla až pět vteřin před závěrečnou sirénou, kdy vymíchal gólmana Řisut Martin Nagy. Kobra tak odcházela do kabin s tříbrankovým náskokem.

Do druhé periody vlétli Braničtí velmi zostra a brankář Zeithaml se mezi třemi tyčemi musel hodně otáčet. Během úvodu této části utkání se ale blýskl řadou povedených zákroků a nepustil za svá záda žádnou z akcí Kobry. Naopak to právě byli domácí, kdo inkasoval. V přesilové hře bekhendem posunul kotouč na vzdálenější tyč Václav Kolářík.

Braničtí se ale tímto nechtěli nechat zahanbit a sami se postupně dostávali k několika střeleckým příležitostem. Ovšem ani tentokrát nenašli recept na řisutského brankáře a do závěrečného dějství si přenesli náskok 3:1.

Závěrečná perioda začala dost rozkouskovaně sérií zakázaných uvolnění na obou stranách. Braničtí pokračovali ve stylu hry z konce druhé třetiny, navíc jim ještě pomohla další přesilová hra. Mezi třemi tyčemi Řisut ale stál připravený Tadeáš Zeithaml, který pokryl úplně všechny akce domácího týmu.

Druhá polovina poslední fáze utkání ale byla pro Kobru jak z říše snů. Ještě ve vlastním oslabení se po rychlé souhře s Dudáčkem přesně opřel do kotouče Martin Nagy a navýšil vedení Kobry. V 57. minutě se pak prosmýkl skrz řisutskou obranu Jiří Stejskal, jemuž se povedlo zakončit přesně na vzdálenější tyč Zeithamlovy svatyně.

Navíc ještě definitivně stvrdil vítězství Branických z podobné pozice jako Stejskal Filip Vlček, který před brankovištěm úspěšně vymíchal strážce buldočí klece. Kobra tak v prvním domácím utkání nadstavbové části vybojovala vysoké vítězství 6:1.




partneři klubu