24.01.2024

Souboj o čelo tabulky Kobře nevyšel. Z Benátek odjíždí bez bodů

Vít Trubička


Zprvu vydařený vstup Kobry do utkání proti Benátkám nad Jizerou korunovanou trefou Vladislava Houšky vzal poměrně rychle za své. Středočeši záhy otočili vývoj utkání hned sedmi brankami a nakonec dokráčeli k výhře 8:2 na svém ledě. Kobra tak poprvé v nadstavbové skupině o postup do předkola play-off nebodovala


II/3, 24.01.2024 v 18:00

HC Benátky nad Jizerou

HC Kobra Praha

8:2

(3:1, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Jankovský (Zumr), 10. Martínek (Kučera, Mašek), 15. Šafránek (TS), 24. Havlas (Hozák), 28. Jankovský (Šafránek, Zumr), 38. Kučera (Martínek), 40. Klodner (Jankovský), 51. Martínek (Kučera) – 3. Houška (Tichý, Šťastný), 46. F. Vlček (Urban). Rozhodčí: Němec - Jurak, Sýkora. Vyloučení: 7:1, navíc Martínek (BNJ) - 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 160. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.

HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Antoš, Lytvynov, Kliment, Klodner, Mašek, Čížek – Řepík, Havlas, Hozák – Zumr, Šafránek, Jankovský – Martínek, Vágner, Kučera – Husák, Douša.

HC Kobra Praha: Málek (28. Ondrík) – Duda, Holý, Dudáček, Pelant, Shaklein, Wolf – Bříška, Šťastný, Vlček – Nagy, Urban, Tichý – Petrák, Matuška, Houška – Kvasnička.

Komentář k utkání

Samotný vstup do utkání vyšel Kobře na výbornou. Už ve třetí minutě se díky využité přesilovce dostala do vedení. Odraženého kotouče se z druhé vlny chopil Vladislav Houška, který jej neomylně poslal k bližší tyči Brázdilovy svatyně.

Vedení ovšem Branickým vydrželo pouze do času 6:36, kdy se Benáteckým povedlo prosadit ve vlastním oslabení. Václav Jankovský si po samostatném úniku rozhýbal gólmana Málka a napasoval mu kotouč mezi betony. Kobra se snažila i nadále, velkou šanci měl například Matuška.

Ovšem další gól padl opět do branky Pražanů. Exbranický Viktor Martínek zvládl umístit v chaosu před Málkem puk za jeho záda. Ve stejném čase si ovšem právě Martínek vysloužil dvouminutový trest, který mohl dělovkou vytrestat Houška, avšak namířil přesně do klína benáteckého brankáře.

Právě Středočeši záhy ještě své vedení navýšili díky vydařenému trestnému střílení. K jeho exekuci se dostal David Šafránek, jenž našel volnou skulinu pod betonem Romana Málka. Po zbytek třetiny měli velkou šanci na jedné straně Matěj Kvasnička, na druhé pak Václav Jankovský. Gól už ale nepadl a Benátky držely vedení 3:1.

Na úplném startu druhé periody měl Málek velké množství práce. Několik úvodních příležitostí Benáteckých ještě pokryl, na zakončení Vojtěcha Havlase z druhé vlny po pasu od Hozáka byl krátký. Tlak středočeského celku nadále neustával, z čehož vzešla trefa Václava Jankovského z levého kruhu po povedené souhře se Šafránkem.

Pátý gól byl také poslední pro Romana Málka a jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal Matyáš Ondrík. Ten se poměrně dlouho držel, navíc měli i Braničtí několik příležitostí. Přesto nakonec inkasoval. V čase 37:12 našel Martínek přihrávkou do mezikruží Lukáše Kučeru, jenž přesně zasáhl k bližší tyči.

Chvilku nato zahrozili Vladislav Houška a Filip Vlček, přesto ještě Braničtí do konce druhého dějství inkasovali z hole Jana Klodnera a jeho rány mezi Ondríkovy betony. Kobra tak musela dohánět už šestibrankovou ztrátu.

Třetí třetinu rozehrála znovu o něco lépe Kobra, které se podařilo zkraje zmírnit ztrátu. Nahození z levé strany chtěl Brázdil zachytit, u kotouče byl ale o kousek rychleji Filip Vlček, který jej ihned lehce doklepl za záda strážce benátecké branky.

Středočeši se ovšem z toho ihned oklepali a dostali se ke dvěma větším příležitostem. V té první těsně Dominik Zumr minul branku, následně nevyzrál Milan Antoš na Ondríka. A vzápětí přišla další vstřelený gól Benátek, už podruhé navíc ve vlastním oslabení. Do akce se znovu dostal Viktor Martínek, který vymíchal gólmana Kobry vydařenou stahovačkou, načež uklidil puk do pravého horního růžku.

Šance následně byly k vidění na obou stranách. Kobra navíc měla další výhodu přesilové hry. Tu sice nevyužila, přesto hned po jejím skončení vyslal Kamil Bříška do slibné šance Petráka, který ale proti Brázdilovi neuspěl. Žádná další gólová trefa už ale k vidění nebyla a Braničtí museli skousnout prohru 2:8.



Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Kobra přijela oslabená, což ale nesnížilo její kvalitu v útoku. Jména jako Vlček, Bříška nebo Urban mluví sama za sebe. Jsem strašně rád, že jsme dokázali ubránit osm přesilových her a naopak jsme vstřelili tři branky při oslabení, což je docela rarita. Potvrdili jsme body z Kralup a byl bych rád, kdybychom tyto body potvrdili i v pátek proti Chebu.

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Trápíme se, protože máme zraněné čtyři obránce. Doplňujeme to juniory, ze hry bylo vidět, že se kluci snaží, je to pro ně dobrá zkušenost, ale momentálně na to ještě nemají. Chyby, které jsme udělali, včetně těch v našich přesilovkách, soupeř potrestal. Benátky dnes hrály dobře. Pro nás to bylo jeden z nejhorších zápasů v této sezóně. Nedá se nic dělat, musíme se zlepšit.


partneři klubu