20.01.2024

Braničtí bojovali o tři body, nakonec si odváží z Písku jeden

Martina Nová


V rámci druhého kola nadstavby zavítala Kobra na led píseckých Králů. Kobra hned brzy v úvodu šla do vedení, rychle však domácí odpověděli. Přetahovaná o vedení pokračovala i v dalších dějstvích, proto musel duel dospět až do nájezdů, kde se však štěstí přiklonilo na stranu Písku. Kobra si připisuje alespoň bod za výsledek 3:4sn.


II/2, 20.01.2024 v 17:00

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

4:3sn

(1:2, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Hrakholski (Rousek, Pouzar), 43. Volf (Matiášek), 49. Volf (Matiášek, Petrásek), rozh. nájezd Zátopek – 2. Míšek (Kvasnička), 17. Vlček (Urban, Matuška), 54. Šteiner (Šťastný). Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Kubíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

IHC Králové Písek: Dvořák – Tolar, Turek, Radoš (A), Vajner, Pavlát, Velíšek, Čunát – Pouzar, Hollar, Rousek, Volf (C), Brož, Petrásek, Hrakholski, Matiášek, Hohenberger, Zátopek, Koupal.

HC Kobra Praha: Málek – Dudáček, Šteiner (A), Shaklein, Duda, Dráb, Wolf – Bříška (A), Urban, Šťastný (C), Vlček, Tichý, Míšek, Janča, Kvasnička, Petrák, Matuška.

Komentář k utkání

Sobotní večer na píseckém zimním stadionu sliboval další třaskavou podívanou. V nadstavbové skupině B se spolu střetli její lídr z pražské Kobry s rozjetým mladým týmem píseckých Králů, kteří bojují jak o jistotu záchrany, tak o poslední dvě místa v předkole play-off.

Pražané se dostali do vedení po minutě a dvaceti vteřinách, když po vyhraném vhazování a střele nejrychleji našel dorážku na brankovišti Robin Míšek. Odpověď Králů na sebe nenechala dlouho čekat. Za 41 sekund vyťukala obranu hostů trojice Jaroslav Pouzar, Tomáš Rousek a Yahor Hrakholski. Poslední jmenovaný uklízel puk prakticky do prázdné branky.

Do přestávky zvládla Kobra znovu odskočit. V 17. minutě po lehkém závaru v píseckém brankovišti zůstala obrana dezorientovaná, a když už se zdálo, že je nebezpečí zažehnáno, přišla dorážka od píseckého odchovance Filipa Vlčka – 1:2. Po vyhecované první třetině se hra v prostředním dějství uklidnila. Herně navrch v ní měli Králové, ale své šance nevyužili. Stejně jako hráči Kobry – ti pohrdli i trestním střílením. Kanonýra Kamila Bříšku vyčapal gólman Tadeáš Dvořák.

Ohromná bitva pokračovala i ve třetí třetině. Králové se nadechli k obratu a dirigovala jej dvojice Volf – Matiášek. Nejprve ve 43. minutě nechali Pražané kapitána Lukáše Volfa trestuhodně volného na brankovišti, odkud po pasu zpoza branky překonal gólmana Romana Málka z kádru prvoligové Slavie. Na začátku 49. minuty vybuchla písecká hala radostí znovu. Brejkovou situaci zakončil ukázková pas Jana Matiáška na kapitána Volfa, který bez přípravy zavěsil na 3:2.

Šest a půl minuty před koncem však přišlo vyrovnání Kobry a nutno říci, že spravedlivé. Králové v obranném pásmu sice několikrát narušili tlak hostů, ale ti nakonec vysekli nádhernou kombinaci až do kuchyně – Dominik Šteiner srovnali na 3:3. Do konce základní hrací doby už další gól nepadl. Ani v prodloužení, kde Písek nevyužil přesilovou hru.

Šlo se tak do nájezdů, kde králové vytasili překvapivého žolíka. Hned v první sérii překonal Málka hráč písecké juniorky Jan Zátopek. Na straně Kobry se bohužel nikdo z hostů neprosadil, a tak si odvážíme z Písku bod.




partneři klubu