13.01.2024

V Ústí to nevyšlo, Branické čekají boje v dolní skupině

Vojtěch Martinek


Branické ve druhé fázi sezóny čeká boj o play-off. V sobotním posledním utkání základní části totiž padla 1:4 na půdě Ústí nad Labem, a navzdory obrovské snaze jí tak po třiceti kolech končí v dolní skupině. Pod jediný zásah Pražanů se na severu Čech podepsal Kamil Bříška.


30. kolo, 13.01.2024 v 18:00

HC Slovan Ústí nad Labem

HC Kobra Praha

4:1

(2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Trefný (Bernat, Simon), 20. Simon (Dubský, Mareš), 24. Kloz (Sýkora, Rudovský), 60. Funk (Anason, Rudovský) – 55. Bříška (Šteiner). Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Bertlík. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 132. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl – Hovsepyan, Amirov, Eklund, Sýkora, Gottfried, Funk, Trefný (C), Mareš – Huovinen, Dubský, Berčík, Bernat, Bláha, Nedoma, Simon, Anason, Špaček, Rudovský (A), Kloz, Yailov.

HC Kobra Praha: Málek – Šteiner (A), Pelant, Horáček, Duda, Dráb – Švec, Bříška (A), Šťastný (C), Vlček, Tichý, Míšek, Janča, Kvasnička, Petrák, Matuška, Nagy.

Komentář k utkání

Autor reportáže: Tomáš Suchánek (slovanusti.cz) - upraveno

Kobra potřebovala v utkání s Ústeckým Slovanem prohrát maximálně o jeden gól, navíc doufat v pomoct Příbrami, které musela vyhrát za tři body na ledě Benátek, aby pronikla do nadstavbové skupiny A. Příbram svůj part zvládla, avšak Branickým přinejmenším úvod utkání nevyšel. Hned první přesilovou hru Slovanu v utkání dokázal využít Jakub Trefný. Druhá branka Ústeckých přišla třiadvacet vteřin před první sirénou. Martin Dubský našel před odkrytou brankou Michala Simona, který puk poslal do sítě.


Do již tříbrankového vedení poslal Slovan Jan Kloz, který ranou pod víno zahájil druhou část hry. V polovině utkání přišlo na řadu několik šancí Kobry, ale David Stahl předváděl sebejistý výkon v brance. Do kabin se tak šlo po dvou třetinách za stavu 3:0, který Slovanu stačil na postup do nadstavbové skupiny A.

Hosté se však nevzdali. Ve třetí třetině nejprve neproměnil v branku sólový únik Nagy, kterého vychytal Stahl. Poté se však již hosté radovali. Pět minut před koncem se dostal před obranu Slovanu Kamil Bříška a prostřelil poprvé v utkání Davida Stahla. Hosté v závěru potřebovali vstřelil ještě jednu kontaktní branku, nicméně udělali chybu v rozehrávce, kterou vystihl Arťom Anosov, naservíroval kotouč Janu Rudovskému, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou do prázdné branky na Ladislava Funka, jenž dal razítko na vítězství Slovanu v poměru 4:1. Kobra tak skončila těsně za branami nejlepší osmičky a musí tak zabojovat ve skupině o postup do play-off.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Věděli jsme, jak vypadá situace mezi námi, Benátkami a Ústím. U Benátek jsme měli obavy, zda bodují či nikoliv. Nakonec Příbram vyhrála, takže to bylo jen mezi námi a Ústím. Nám stačil bod, protože jsme měli lepší předchozí vzájemné utkání. Navíc zde by nám stačila prohra o jeden gól. Šli jsme za tím ve třetí třetině. Bohužel jsme ale nadělali kupu chyb a nedali takřka stoprocentní góly. Nyní se musíme srovnat a začít hrát odspodu, abychom byli v prolínací fázi devátí, maximálně desátí a hráli předkolo play-off. V neděli dostaneme soupeře a už ve středu musíme hrát tak, abychom skončili nejhůře na desátém místě. Potom přijde prolínačka, která se loni podařila Děčínu a dostal se do čtvrtfinále. Teď se musíme dát v tréninku dohromady a jít bod po bodu, abychom si udrželi devátou příčku.“



partneři klubu