20.12.2023

Kobra z Chebu žádné body neveze

Martina Nová


Hokejisté Kobry vyjeli k poslednímu předvánočnímu zápasu na led Chebu. Pražany srazila druhá třetina, ve které si domácí vybudovali čtyřbrankový náskok. Ten se Kobře už nepovedlo smazat a i přes dvě trefy kapitána Tomáše Šťastného na západě Čech nebodovala. Z Chebu si odváží prohru 2:6.


25. kolo, 20.12.2023 v 18:00

HC Stadion Cheb

HC Kobra Praha

6:2

(0:0, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Krejsa (Klíma, Kořán), 24. V. Kvasnička (Čejka, Prošek), 25. Švec (V. Skuhravý, Vápeník), 35. Prošek (V. Kvasnička, Karpov), 49. Švec (Vogel, Innanmaa), 60. Innanmaa (Skuhravý, V. Skuhravý) – 40. Šťastný (Stejskal), 51. Šťastný (Bříška, Nagy). Rozhodčí: Glanc – Tichý, Baxa. Vyloučení: 6:3, navíc Horáček OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 311. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.

HC Stadion Cheb: Kašpar – Kořán (C), Innanmaa, Stejskal, Vogel, Jonák, Vápeník, Karpov – Rozhon, Čejka (A), Prošek – M. Skuhravý, V. Skuhravý, Švec – Tóth, Vlach, Krutina – Klíma, Krejsa, V. Kvasnička.

HC Kobra Praha: Ondrík (31. Frolík) – Šteiner, Dráb, Duda, Holý, Horáček, Pelant, Stejskal – Bříška, Šťastný (C), Vlček – Novák, Urban, Houška – Míšek, Petrák, Nagy – M. Kvasnička, Janča.

Komentář k utkání

První třetina nabídla v celku vyrovnanou podívanou. Dlouho se čekalo na větší šanci, tu si připsali až v 8. minutě domácí. Záhy otestoval pozornost kašpara i Šťastný, také bez úspěchu. Konec úvodní dvacetiminutovky se nesly v duchu trestů. Nejprve v 18. minutě přišel zkrat branického Petra Horáčka, který se během potyčky před brankou ohnal po čárovém rozhodčím a stáhl ho k hrací ploše. Předčasně se tak odebral do sprch, obdržel ale pouze osobní trest. Proto si Kobra v samotném závěru zahrála přesilovku, leč bez výsledku.

Druhá třetina přinesla pro hosty jen zmar a bídu. Hned ve 23. minutě otevřel skóre Chebu Jakub Krejsa a odstartoval domácí střeleckou podívanou. O necelou půlminutu poté přidal druhou trefu Vlastimil Kvasnička a ve 25. minutě zásluhou Marka Švece už svítilo skóre na tabuli 3:0. Trochu klidu dostali hosté v přesilových hrách, přesto to neoddálilo odchod Matyáše Ondríka z brankoviště v polovině zápasu, nahradil ho Martin Frolík. Ještě nerozchytaný Frolík inkasoval ve 35. minutě z hokejky Radka Proška. V samotném závěru druhé části vykřesal trochu naděje Tomáš Šťastný, který snížil na 4:1.

Třetí dějství nabídlo přetahovanou mezi střelci. Čtyřbrankové vedení si Stadion navrátil v početní výhodě, podruhé se prosadil Marek Švec. Nakonec zužitkovali přesilovku i Braničtí, druhý gól si připsal i Tomáš Šťastný. Konečnou tečku za předvánočním duelem udělal Fin Nooa Innanmaa a stvrdil tříbodvé vítězství svého týmu s konečným výsledkem 6:2.




partneři klubu