06.12.2023

Braničtí tvrdě narazili, s Příbramí prohráli 2:6

Tadeáš Podolka


Družině Miloslava Šeby se poslední domácí zápas letošního roku vůbec nepovedl dle jejích představ. Přitom ještě ve 24. minutě prohrávala o jedinou branku, rozhodující byl ale zbytek druhé třetiny, kdy do branické klece napadaly další čtyři góly a o vítězi bylo tak rozhodnuto. Středočeši tak potvrdili roli favorita a Kobře uštědřili pořádnou lekci.


21. kolo, 06.12.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

2:6

(0:2, 2:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Bříška (J. Stejskal, Šťastný), 40. Vlček (Šťastný, T. Urban I) – 15. Hasman (Havelka, Pinkas), 16. Kafka (Josefus, Gengel), 28. Hasman (Kafka), 30. Gengel (Krejčí, Josefus), 31. Bečvář (Chlouba, Duchan), 37. Josefus (Gengel). Rozhodčí: Bernat – Kettner, Brož. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 149. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:6, 2:6.

HC Kobra Praha: Ondrík (17.–21. J. Simon) – J. Stejskal, Šteiner (A), Holý, T. Duda, Pelant, Dráb, Horáček – Vlček, Šťastný (C), Bříška – Houška, T. Urban I, Do. Novák – Míšek, S. Tichý, Petrák – Janča, M. Kvasnička.

HC Baník Příbram: Šorf – Krejčí, Havelka, Jelínek, Zdeněk, Pešta – Kafka (C), Josefus (A), Gengel – Pinkas, Kolda, Hasman – L. Bednařík, Duchan, Chlouba – Mařík, Bečvář.

Komentář k utkání

První třetina byla zpočátku velmi vyrovnaná a šance byly na obou stranách. Jako první se do statistik zápasu zapsal v 15. minutě příbramský Josef Hasman, jehož teč propadla Matyáši Ondríkovi mezi výstrojí do branky. O minutu později branický gólman znovu kapituloval, tentokrát jej překonal ostrostřelec Petr Kafka, který trefil zcela prázdnou klec domácích. Ondrík v brance Kobry se ale zřejmě zranil a nemohl vůbec zasahovat. V 17. minutě jej proto vystřídal náhradník Josef Simon, který dochytal zbytek první periody, ve které se stav už neměnil a zastavil se na 0:2 pro Příbram.

Ve druhé periodě se hned od jejího začátku vrátil zpátky do branické klece Matyáš Ondrík. Prostřední část utkání začala pro Pražany velmi dobře, když na 1:2 nejprve snížil Kamil Bříška, jenž ukázkově zametl technickou ranou kotouč do sítě. Poté ale přišlo veliké vystřízlivění, Středočeši totiž postupně nasázeli Kobře čtyři góly a dostali se do trháku 1:6! 49 sekund před koncem druhé třetiny ale dokázal snížit na 2:6 Filip Vlček, jehož tvrdá rána téměř protrhla síť branky hostů.

Závěrečná část ale už byla spíše formalitou, byť se Braničtí snažili o snížení stavu, tak nebyli úspěšní v koncovce a všechny body putují do středočeské Příbrami. Pro družinu Miloslava Šeby šlo o poslední domácí zápas letošního roku, nyní ji čeká dlouhá, pětizápasová šňůra venkovních utkání.




partneři klubu