14.10.2023

Naděje na body utekla v poslední třetině, Kobra padla s Děčínem

Vojtěch Martinek


Branickým se ani v sobotu večer nepodařilo utnout smolnou sérii porážek. Kobra s Děčínem dlouho držela krok a ještě na začátku třetí třetiny živila naději na zisk tří bodů, poté ale inkasovala hned třikrát v rozmezí čtyř minut, a po závěrečné siréně tak musela kousat porážku. Svěřenci Miloslava Šeby půjdou opět do akce už ve středu, kdy doma přivítají Chomutov.


7. kolo, 14.10.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Děčín

3:7

(2:3, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Novák (Urban, Houška), 10. Tichý (Kvasnička, Matuška), 42. Bříška (Urban, Vlček) – 6. Tůma (Nezbeda), 7. Macek (Černý, Smola), 11. Jursa (Parshakov, Kučera), 24. Tůma (Faigl, Bartoň), 48. Faigl (Brož, Tůma), 49. Jursa (Sýkora, Kučera), 51. Nezbeda (Tůma, Zedek). Rozhodčí: Valda – Kučera, Herles. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 147. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:7.

HC Kobra Praha: Pittr – Duda, Šteiner (A), Holý, Dudáček, Dráb, Stejskal, – Houška, Bříška (A), Šťastný (C) – Vlček, Urban, Novák – Kvasnička, Tichý, Matuška – Petrák.

HC Děčín: Lavinger – Bartoň, Brož (A), Zedek, Kučera, Kaltenböck, Starý – Faigl (C), Nezbeda, Tůma (A) – Parshakov, Jursa, Sýkora – Macek, Černý, Smola – Chovanec.

Komentář k utkání

První třetina sobotního duelu mezi Kobrou a Děčínem nabídla hotovou přestřelku. Už v šesté minutě se z úniku prosadil hostující David Tůma, na jehož zásah o chvíli později navázal z dorážky Aleš Macek. Braničtí pak sice bleskově odpověděli díky trefám Dominika Nováka a Stanslava Tichého, po jejich defenzivní chybě se pak ale Medvědi vrátili do vedení díky Martinu Jursovi. Pražané poté promarnili několik šancí na opětovné vyrovnání, a po úvodním dějství tak platil stav 2:3.

Když padl další gól, svítil na časomíře v hale údaj 23:42. Přesně v ten moment se po přihrávce Faigla z pravého kruhu prosadil David Tůma takovou dělovkou, že div neprotrhl síť za Pittrem, a zadělal si na hattrick. Kobru pak po celý zbytek dějství trápilo neproměňování brankových příležitostí, domácím se nepodařilo ani využít přesilovku po vyloučení Parshakova, a před poslední částí tedy bylo skóre 2:4.

Kamil Bříška minutu a půl po startu poslední periody v početní výhodě vykřesal pro Branické jiskru naděje, která ale byla velmi rychle uhašena. Chvíli nato se totiž podruhé v zápase na střeleckou listinu zapsal Tomáš Faigl, přičemž nedlouho poté byly k vidění zásahy Martina Jursy a Tomáše Nezbedy. Duel se pak už jen více méně v poklidu dohrával, a Děčín tak v Praze uspěl 7:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Děčínu se momentálně daří. Doma jsme dnes samozřejmě chtěli uhrát tři body, ale bohužel se nám to zvrtlo. Udělali jsme pár chyb, nepomohla nám ani zbytečná vyloučení. Musíme se soustředit na další utkání."



partneři klubu