11.10.2023

Přestřelku zvládla lépe Příbram. Braničtí tak stále čekají na výhru

Vít Trubička


Boj skoro až do poslední chvíle. Přesně to čekalo na Branické na ledě středočeské Příbrami. Té se sice povedlo hned zkraje zápasu dostat do vedení, přesto ovšem Kobra držela krok a oklepala se i z průběžného stavu 1:5 ve prospěch domácích. I tak ale nakonec Baníku podlehla 4:6 a stále tak musí čekat na další vítězství.


6. kolo, 11.10.2023 v 18:00

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

6:4

(2:0, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 12. Gengel (Hasman, Krejčí), 18. Kafka (Gengel), 39. Pinkas (Saňa, Jelínek), 41. Kafka (Pětník, Gengel), 41. Zdeněk (Hasman, Kolda), 53. Krejčí (Bednařík, Pinkas) – 35. T. Urban I (Bříška, Houška), 42. Vlček (J. Stejskal, Šťastný), 45. Vlček (Bříška, J. Stejskal), 56. Bříška (Šťastný, Vlček). Rozhodčí: Kosnar - Sýkora, Teršíp. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 6:3, 6:4.

HC Baník Příbram: Jiroušek – Krejčí, Havlín, Jelínek (A), Zdeněk, Saňa (A), Havelka, Rajgl – Kafka, Pětník, Gengel (C) – Bečvář, Kolda, Hasman – Pinkas, Dragoun, Bednařík – Mařík.

HC Kobra Praha: Kmec (41. Pittr) – J. Stejskal, Šteiner (A), T. Duda, Holý, Dráb, Dudáček, Pelant – Houška, Bříška (A), Šťastný (C) – Vlček, T. Urban I, Petrák – M. Kvasnička, S. Tichý, Matuška – Janča.

Komentář k utkání

Počátek zápasu rozehrála lépe Příbram, která se již zkraje vydávala na útočné výpravy před branku Matěje Kmece. Pomohla jí i úvodní přesilovka, přestože jí pražský celek zvládl bez úhony. Hra se posléze vyrovnala a čekalo se na úvodní gól.

O ten se ve dvanácté minutě postaral Baník, jemuž protentokrát početní výhoda už vyšla a zkušený Ladislav Gengel na několikátý pokus protlačil kotouč za záda gólmana Branických. Počet vyloučených s přibývajícím časem narůstal, na gólové listině se to ovšem projevilo až v čase 17:18, kdy po samostatném úprku navýšil vedení Příbrami Petr Kafka. Kobra tak musela dohánět dvoubrankovou ztrátu.

Druhá třetina byla už od počátku aktivnější. Nejblíže úvodní brance Branických byl Vladislav Houška, který se prokličkoval mezi kruhy, nicméně Jirouška bekhendem nepřelstil. Ovšem ani Matěj Kmec na druhé straně nebyl zcela bez práce.

V 35. minutě se pak Branickým povedlo snížit na 2:1. Dopředu se po levém křídle vydal s pukem na holi Kamil Bříška, který před brankou našel zprava dojíždějícího Tomáše Urbana. Tomu se povedlo napasovat kotouč přesně mezi betony gólmana Příbrami.

Přesto ještě Baník v závěru třetiny znovu využil přesilovku a díky dorážce Tadeáše Pinkase si uzmul náskok dvou branek zpět. Pro Kobru se tedy z pohledu dotahování nezměnilo vůbec nic.

Závěrečná fáze utkání ale Branickým nevyšla zcela dle představ. Už po šestnácti vteřinách hry umístil kotouč pod víko Kmecovy branky Petr Kafka. Necelou půlminutu nato pak svou dělovkou od modré rozvlnil síť za zády Matěje Kmece David Zdeněk. Gólman Kobry tak přepustil své místo mezi třemi tyčemi Michalu Pittrovi.

A zdálo se, že tato změna Branických pomohla. V čase 42:00 se totiž díky doklepnutí Stejskalovy rány postaral o snížení Filip Vlček. Aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později zaúřadoval Filip Vlček podruhé. V tomto případě tvrdou ranou od modré využil přesilovku a vrátil Kobře dvojnásobnou ztrátu.

V následujících minutách byla k vidění poměrně vyrovnaná hra. I díky tomu padla další gólová trefa až o deset minut později. Znovu ovšem z holí z hráčů Baníku, konkrétně Daniela Krejčího, zakončujícího po samostatném brejku.

Přesto, i v tomto případě na sebe branická odpověď nenechala dlouho čekat. Přesně to trvalo dvě minuty a devatenáct vteřin, než se rozjel kupředu do mezikruží Kamil Bříška a napasoval k bližší tyči Šťastného zadovku. Více už toho ale nyní k vidění nebylo a Kobra odjela z Příbrami bez bodu za celkového stavu 6:4 pro domácí tým.




partneři klubu