04.10.2023

Kobra proti Táboru fantastický obrat nedokonala

Martina Nová


Braničtí měli před sebou těžký oříšek v podobě favorita z Táboru. Ze začátku dokázali držet se soupeřem krok, ve druhé části ale ztratili dech. Nakonec Kobra zmobilizovala všechny síly a postupnými krůčky ukrajovala ze čtyřbrankového manka, do prodloužení ale duel už nedotáhla. Proti kohoutům si připisujeme prohru 4:5.


4. kolo, 04.10.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

4:5

(1:2, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Dudáček (Matuška, Tichý), 34. Houška (Šťastný, Vlček), 36. Vlček (Šteiner, Houška), 60. Šťastný (Houška) – 11. Milfait (Plášil, Krliš), 16. Šulek (Krliš, Zadražil), 25. Matušík (Hubata, Milfait), 26. Šulek (Jáchym, Seidl), 27. Zadražil (Hubata, Krliš). Rozhodčí: Domský – Beneš, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 4:5.

HC Kobra Praha: Ondrík (27. Kmec) – Stejskal, Šteiner (A), Holý, Duda, Dráb, Dudáček, Pelant – Houška, Šťastný (C), Vlček – Nagy, Petrák, Novák – Kvasnička, Tichý, Matuška – Janča.

HC Tábor: Gába – Plášil, Hubata, Jáchym, Hajič, Černý, Suchánek (A) – Severa, Zadražil, Krliš – Milfait, Matušík (A), Zeman – Šulek, Dančišin, Seidl (C) – Prášek, Zíb, Bárta – Zayml.

Komentář k utkání

Utkání začalo zostra, hned krátce po vhazování domácí otestovali Gábovu pozornost. I přes jasného favorita z jihu Čech byla hra vyrovnaná. V polovině první třetiny však přišla velká šance pro hosty, Prášek ji tehdy nevyužil, nicméně o minutu později se už kohouti radovali po trefě Jana Milfaita. Nedlouho poté následovalo vyloučeních domácích, a i když oslabení přečkali, tlak z početní výhody si Tábor přenesl do hry pět na pět, na 0:2 tak zvýšil Ondřej Šulek. Před odchodem do kabin se Braničtí ještě stihli oklepat a snížit manko, naději svému celku vykřesal Daniel Dudáček.

Druhé dějství přidělalo trenéru Miloslavu Šebovi nejednu vrásku. Třetinu odstartovali dvouminutovým trestem pro Ondríka, a přestože gól neikasovali, sil jim to vzalo mnoho. Ve 25. minutě třetí gól Tábora vsítil Jakub Matušík a začala krasojízda Jihočechů. O 31 vteřin poté trefu přidal Ondřej Šulek a za další minutu na 5:1 skóroval Matěj Zadražil. Právě pátý gól vyhnal Matyáše Ondríka z branky a nahradil ho Matěj Kmec. Braničtí se nehodlali vzdát a trochu větru do plachet jim vehnalo vyloučení hostů. I když přesilovku nezužitkovali, nakonec podruhé během večera Gábu překonal Vladislav Houška. Gólové hody pokračovaly i dál a po 40 minutách hry bylo skóre 3:5 zásluhou Filipa Vlčka.

Přestože třetí třetina nenabídla střeleckou podívanou, o zábavu nebyla nouze. Síly na ledě byly vyrovnané a stejně to bylo s gólmanskou prací. Zdramatizovat duel mohl ve vlastním oslabení Šťastný, ale Gába ukázal svůj um. Podobně si počínal i proti dalším nebezpečným akcím z repertoáru Šteinera a Nagyho. V samotném závěru ještě usedl na trestnou lavici hostující Matušík a kapitán Tomáš Šťastný v poslední vteřině dokázal upravit nepříznivé skóre. Proti jasnému favoritovi sice nebereme bod, ale Braničtí výsledkem 4:5 ukázali, že dokáží bojovat a dávat góly i bez hlavního forvarda Kamila Bříšky.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Utkání s tak kvalitním týmem, jako je Tábor, nám přináší spoustu poznatků v tom, jak se může vyvíjet sestava. Je to tým, který má na tu absolutní špičku a bude bojovat o postup. My jsme zápas rozehráli poměrně dobře, až na tu chybu, ze které přišel gól. Ve druhé třetině zvýšili (Táborští) tlak a náš gólman byl často v situaci 2 na 1. Ve třetí třetině jsme se zlepšili a nakonec je výsledek jen o gól, ale chtěli jsme závěrečnou powerplay lépe sehrát. Měli jsme šanci trefit prázdnou bránu a nedali jsme branku. Nedá se říct, že jsme jednoznačně ztratili body, ale věřili jsme, že bychom tu remízu dokázali utáhnout.“

Tomáš Matušík (HC Tábor): „Je složité utkání hodnotit. Jsme rádi, že máme tři body. Zápas měl několik etap, my jsme do něj ne zrovna dobře vstoupili, ale po pěti minutách jsme se dostali do hry a vedení 2:0. Dostali jsme gól po strašné chybě, takže to bylo 2:1. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře a vedli jsme 5:1, od té doby to ale byla hokejová anarchie. Nikdo nebránil, lítali jsme dopředu, každý si chtěl dát gól a udělat bod. Takhle se hokej hrát nedá. Jestli máme mít cíl a za něčím jít, tak to takhle nejde. Rozhodně ne smysluplně a s mužstvem, co chce něco dokázat. Ve třetí třetině jsme se vrátili k poctivosti, Kobra si vytvořila několik šancí a my jsme hráli prakticky celou třetinu v našem pásmu. Na konci jsme dostali nešťastný gól, to byla fakt smůla. Že máme tři body je dobré, ale tím výčet dobrých věcí končí.“



partneři klubu