30.09.2023

Drama v Braníku! Létaly pěsti, góly i nadávky

Martina Nová


Kobra se poprvé v sezóně představila na domácím kluzišti a dlouho to vypadalo, že si dojde k pohodlnému vítězství. Po první třetině vedla o dvě branky a nic nenasvědčovalo opaku. Ve druhé třetině se však dvěma slepenými góly v závěru skóre otočilo a třetí třetina nabídla pěknou střeleckou i pěstní divočinu, ze které si však žádný bod neodnášíme.


3. kolo, 30.09.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Stadion Vrchlabí

4:6

(2:0, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 11. Bříška (Stejskal, Šťastný), 19. Bříška (Stejskal), 52. Šteiner (Šťastný, Stejskal), 54. Šťastný – 29. Urban (Chrtek, Bendík), 38. Moník (Šlaicher), 38. Kastner (Chalupa, Šlaicher), 43. Krsek (Kynčl, Moník), 45. Krsek (Perička), 48. Chalupa (Urban). Rozhodčí: Veinfurter – Žídek, Hradil. Vyloučení: 10:12, navíc Bříška (KOB) 5 min + do konce utkání, Vlček (KOB) 5 min + do konce utkání, Kozák (VRC) 5 min + do konce utkání. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Průběh utkání: 2:0, 2:6, 4:6.

HC Kobra Praha: Ondrík – Stejskal, Šteiner (A), Holý, Duda, Dráb, Dudáček, Pelant – Houška, Bříška (A), Šťastný (C) – Vlček, Petrák, Nagy – Kvasnička, Tichý, Matuška – Janča.

HC Stadion Vrchlabí: Červinka – Abraham, Hladík, Perička, Kynčl, Bendík (A), Boukal – Šlaicher, Kastner, Chalupa – Tatar, Urban (C), Krsek – Bláha (A), Chrtek, Moník – Jirků, Kozák, Cerman.

Komentář k utkání

Obě mužstva vstoupila do zápasu energicky, první minuty se hrálo hodně nahoru a dolů. Postupně se ke slovu více dostávali domácí, kteří několikrát nepříjemně zamkli Vrchlabí v jeho pásmu. Hosté si však počínali v obraně obratně a nepouštěli puk na svého gólmana. Svůj tlak Kobra ale nakonec přetavila v přesilovou hru, kterou také úspěšně proměnila. V 11. minutě Kamil Bříška rozšířil svůj druholigový účet kanadských bodů na 702. A to z jeho strany ještě nebylo vše, protože před koncem úvodního dějství si Kamil Bříška počíhal u branky a dorazil Stejskalovu střelu - 2:0.

Druhá třetina nabídla znovu vyrovnaný hokej, jak brankář Ondrík, tak Červinka se museli mít na pozoru před hladovými střelci. Rozložení sil narušila až vysoká hůl Houšky, která si vysloužila dva dvouminutové tresty. Hned na konci toho prvního se povedlo hostům z protiútoku snížit, šanci na obrat vykřesal Patrik Urban. A právě rychlé protiútoky se Branickým nedařilo hlídat. Nejprve mohl srovnat ve 36. minutě Jirků , který však přestřelil Ondríkovu klec. O dvě minuty poté už se nemýlil Filip Moník, který byl navíc podpořený ponechanou výhodu. Kobra byla vývojem událostí rozhozená a ještě ve 38. minutě poslal do vedení Vrchlabí Lukáš Kastner. Kobra se mohla z šoku oklepat díky početní výhodě, nicméně srovnat nedokázala.

Závěrečná část nezačala pro domácí šťastně, na trestnou lavici na dvě minuty usedl Stejskal. Vrchlabí situace využilo a podruhé během večera se prosadil Filip Moník - 2:4. To ale ještě nebylo z repertoáru seveřanů vše. Poté, co Ondrík musel ve 45. minutě tahat ze sítě trefu Filipa Krska, došlo k výměně gólmanů a na plac šel Kmec. Ani on se nedokázal ubránit vrchlabským střelcům, v přesilové hře na 6:2 zvýšil David Chalupa.

Nervy na uzdě už neudržel Bříška, který za bodnutí špičkou hole do protihráče obdržel trest 5 minut a do konce utkání. Nicméně se šlo do čtyř na obou stranách, protože Bendík šel spoluhráče bránit a vysloužil si 2+2 minuty za hrubost. Menšího počtu hráčů na ledě využil Dominik Šteiner a snížil na 3:6. Záhy usedl na trestnou lavici ještě Krsek a Kobra si zahrála netradiční přesilovku 4 na 3, kterou nakonec proměnila a zdramatizovala sobotní přestřelku v Braníku. konkrétně to byl domácí kapitán Tomáš Šťastný, který takto povzbudil tým. V samotném závěru se strhly dvě bitky, za které si jejich aktéři vysloužili náležité tresty (za domácí Nagy a Vlček, za hosty Tatar, Kozák a Bláha). Nakonec utkání skončilo výsledkem 4:6 a Braničtí si budou muset na první domácí výhru v nové sezóně počkat.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Měli jsme ten zápas dobře rozehraný, vedli jsme 2:0, ale bohužel jsme nezvládli druhou třetinu. To byla hlavní věc. Ve třetí třetině už to kvůli častým vyloučením ztrácelo tu úroveň, kterou jsme chtěli udržet. Rozhodla ta druhá třetina, ač je pravda, že jsme oslabení o Nováka a Urbana. Pro nás je to každopádně ztráta bodů."



partneři klubu