22.02.2023

Derby pro Letňany. Kobra odjíždí ze severu Prahy bez bodů

Vít Trubička


Proti Letcům tentokrát Braničtí zaváhali. Ještě v první třetině zvládali držet se soupeřem krok, nicméně ten více odstoupil na začátku třetiny druhé a svůj náskok si už podržel. O jedinou kontaktní trefu se postaral Martin Petrák. O přímý postup do play-off tak musí Braničtí zabojovat ve zbývajících dvou zápasech s Chomutovem a Vrchlabím.


Nadstavba - 12. kolo, 22.02.2023 v 18:00

HC Letci Letňany

HC Kobra Praha

5:1

(1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Kropáček (Havelka, Kučera), 22. Hozák (Kastner, Kellerstein), 34. Turek (Fiala), 49. Hozák (Kastner), 55. Dobrov (Pejchal, Vacín) – 52. Petrák (Jedlička). Rozhodčí: Zeliska - Maňák, Teršíp. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

HC Letci Letňany: Brázdil - Pejchal, Kynčl, Chalupa, Havelka, Čížek, Fiala - Hrala, Vacín, Dobrov, Kellerstein, Wojnar, Kučera, Arnošt (A), Hozák (C), Uhlík, Kastner (A), Kropáček, Turek, Staněk.

HC Kobra Praha: Sochůrek - Straka, Šteiner, Knesl, Holý, Pavlák, Svach - Šťastný, Kolda, Zídek, Jedlička, Míšek, Janča, Novák (C), Ksandr, Houška, Nápravník, Petrák.

Komentář k utkání

První třetina byla poměrně dlouho bezgólová. Zlom přišel v jedenácté minutě, kdy se Vojtěchu Kropáčkovi povedlo doklepnout z hranice brankoviště dlouhý pas od mantinelu. Díky tomu vstupoval domácí tým do druhé fáze utkání s těsným vedením.

Počátek druhé třetiny nebyl pro Kobru příliš úspěšný. Už po třiceti vteřinách hry musela čelit dvojnásobnému oslabení. V něm ovšem Letcům poměrně dlouho odolávala. Až v čase 21:53 uklidil kotouč do Sochůrkovy klece po rychlé kombinaci z pravého kruhu Jiří Hozák.

O dvanáct minut později ještě Letňany vedení navýšily, a to když vyšel Štěpánu Turkovi samostatný úprk středem ledové plochy. Před závěrečným dějstvím tedy museli Braničtí odrážet tříbrankový náskok soupeře.

I na startu poslední třetiny se Kobra ocitla v početním oslabení, došlo k tomu po osmi vteřinách od úvodního buly. Svou rychlou přesilovku ale nyní Letňany nevyužily. Svou čtvrtou trefu tak přidaly až posléze v 49. minutě, kdy se podruhé prosadil Jiří Hozák, který z první poslal mezi tři tyče rychlou přihrávku po vhazování.

Braničtí ale na tento gól dokázal odpovědět. O necelé tři minuty později obkroužil Jakub Jedlička po bleskovém úprku letňanskou klec, přičemž před ní našel Martina Petráka, jemužse povedlo dorazit puk do branky.

Vzájemná přestřelka ale pokračovala dalším gólem Letňan. V čase 54:01 doklepl Aleksei Dobrov z hranice brankoviště dlouhé nahození puku od modré a vrátil Letcům čtyřbrankový náskok. Na ten už Kobra reagovat nedokázala a z Letňan odjíždí bez bodů. Šanci zabojovat o přímý postup do čtvrtfinále ale drží i nadále.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Měli jsme čtyři zraněné a museli jsme hodně improvizovat. Stejně jsme si ale slibovali, že jsme tu mohli uhrát nějaký bod. S Letňany hrajeme dobré zápasy. Dnes jsme ale neměli dostatek kvalitních hráčů, abychom ty body udělali."


partneři klubu