07.03.2022

Kobra bojovala, ale nestačilo to, Příbram má mečbol

Martina Nová


Pražané mohli stav série srovnat na domácím ledě, nicméně to se nakonec nepodařilo. První dvě třetiny patřily Příbrami, která trestala vyloučení Kobry jak na běžícím pásu. Braničtí ale zapnuli všechny síly a ve třetí části snížili stav na rozdíl jednoho gólu, v závěru je však opět zradilo vyloučení. Svěřenci Miloslava Šeby padli 2:4 a v sérii prohrávají 1:3.


SF4, 07.03.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

2:4

(0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Zídek (Svach), 44. Šteiner (Zídek, Havrda) – 18. Panna (Gengel, Havlín), 23. Malý (Josefus, Saňa), 27. Josefus (Malý, Gengel), 57. Zdeněk (Jelínek). Rozhodčí: Hlinka – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

HC Kobra Praha: Ondrík – Ženíšek, Janda, Šteiner (A), Svach, Zmeškal, Holý, Cichoň – Janča, Čech, Havrda, Bríška (C), Tondr, Petrák, Zídek, Hrubý, Šťastný, Novák (A), Hlinka.

HC Baník Příbram: Jiroušek – Zdeněk, Hlaváček, Saňa (A), Malý, Vinš, Havlín, Grubner, Jelínek – Gengel, Svoboda, Seniov, Josefus (C), Chlouba, Kolouch, Pinkas, Panna (A).

Komentář k utkání

První dějství nabídlo poněkud vlažnější podívanou. K vidění nebylo příliš mnoho nebezpečných šancí, i když poměrně brzy po startu zápasu mohl otevřít skóre domácí Tondr. Zároveň měla Kobra přesilovku, ale ani tu neproměnila. Naopak v závěru úvodní dvacetiminutovky dorazil puk za Ondríka Ondřej Panna a Příbram šla do kabin s jednobrankovým vedením.

Druhá perioda byla už značně žhavější. Ve 22. minutě usedl na trestnou lavici Bříška a Středočeši toho využili, na 0:2 zvýšil Robin Malý. Odpovědět mohl rovněž v přesilové hře Šteiner, avšak Jiroušek byl nezdolný. Právě hra pět na čtyři byla ve čtvrtém utkání série klíčová, příbramský Petr Josefus tečoval střelu Malého za Ondríka - 0:3.

Kobra se ale nehodlala vzdát. Do závěrečné třetiny vlétla jako uragán. Václav Zídek po 16 vteřinách hry odčaroval Jirouškovo kouzlo a zavelel k obratu. Následně se hodně zapotil Ondrík, který musel likvidovat únik Chlouby. Pražané ale nepolevili a tlačili dál. Vynutili si faul, který patřičně potrestal Dominik Šteiner. Braničtí odstřelovali hostující svatyni, seč jim síly stačily, ale žádný puk již za příbramského gólmana nepropadl. Šance se pro Kobru rozplynula v 57. minutě, kdy David Zdeněk ztrestal další vyloučení. Příbram tak má první mečbol a na svoji půdu se vrátí s vedením 3:1 v sérii.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Takhle špatnou první a druhou třetinu jsme dlouho neodehráli, vůbec to nechápu. Otevřel to první gól po chybě obránců. Ve druhé třetině jsme nebyli schopní vytvořit si souvislý útok, který bychom dotáhli ke gólům. Příbram dala tři góly v přesilovkách a my pouze jeden, a to až ve třetí třetině. Měli jsme ale dost sil, abychom je zatlačili a tu část jsme vyhráli. Bohužel se ale nešťastně odrazil kotouč od mantinelu, gólman situaci neodhadnul a Příbram dala čtvrtý gól prakticky do prázdné branky. Tak to ale v playoff chodí, musíme se dát zítra na tréninku dohromady. Bude důležitý přístup hráčů, ve třetí třetině bylo evidentní, že na Příbram máme. Musíme hrát 60 minut, a ne 20, ve kterých jsme je zatlačili."

Miroslav Bláha (HC Baník Příbram): "Začali jsme podstatně lépe než v utkání u nás doma. Vypadalo to, že je rozhodnuto, Kobra ale vstala a hrála výborně. Kulička se přesunula k nim a nápor jsme naštěstí vydrželi. Bylo strašně důležité, že jsme přestáli přesilové hry. Pak přišel závěrečný gól, který rozhodl."



partneři klubu