01.03.2022

Úvodní zápas série pro Příbram, přetlačila Kobru 5:2

Tadeáš Podolka


Braničtí hokejisté sehráli v Příbrami vyrovnané utkání, štěstí v koncovce se přiklonilo ale na domácí Baník. Ten měl přesnější mušku, a tak po dnešku vede v semifinálové sérii playoff 1:0 na zápasy.


SF1, 01.03.2022 v 18:30

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

5:2

(1:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Gengel (Havlín, Josefus), 28. Chlouba (Tlačil, Zdeněk), 39. Malý (Gengel, Josefus), 43. Pinkas (Káník, Seniov), 60. Gengel (Saňa, Malý) – 25. Zídek (Janda, Novák), 27. Bříška (Havrda). Rozhodčí: Šperl – Gregar, Maňák. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 403. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 5:2.

HC Baník Příbram: Šorf – Malý, Havlín, Hlaváček, Saňa, Jelínek, Zdeněk – Josefus (C), Káník, Chlouba, Seniov, Gengel, Rohlík (A), Pinkas, Tlačil, Panna (A), Furch.

HC Kobra Praha: Ondrík – Ženíšek, Holý, Šteiner (A), Knesl, Svach, Janda – Heldák, Havrda, Tondr, Bříška (C), Zídek, Novák (A), Šťastný, Petrák, Hlinka, Janča, Čech.

Komentář k utkání

V první třetině padla na příbramském zimním stadionu jediný gól, o ten se postarali domácí hokejisté. Ve 4. minutě se k šikovné teči před brankou dostal Ladislav Gengel a usměrnil tak kotouč za záda brankáře Kobry Matyáše Ondríka. Pražané mohli srovnat za necelé dvě minuty, když provětral obranu Baníku útočník Filip Hlinka. Nejprve zkusil při přesilové hře tečovat před Dominikem Šorfem, pak i dorážet, ale gólman Příbrami tento tlak ustál.

Kobra do druhé třetiny vlétla. Odměnou za aktivní hru byla vyrovnávací branka na 1:1, kterou zařídil také tečí Václav Zídek. Pražané pokračovali v tlaku dokonce i během trestu Kristiána Ženíška. Nejdříve se na Šorfovu klec řítil Tomáš Šťastný, ale zasáhl jen beton domácího strážce. V 27. minutě nesoustředěnou obranu Příbrami už zaskočil přesnou trefou z předbrankového prostoru Kamil Bříška a Braničtí poprvé v zápase vedli. Jejich náskok měl jepičí život - o minutu později srovnal skóre Jaroslav Chlouba, jenž měl spoustu volného prostoru před Ondríkem a nemýlil se. Příbram tato trefa vrátila do zápasu. V čase 38:47 poslal Středočechy do vedení 3:2 Robin Malý, na kterého Pražané zapomněli u pravého kruhu. Po této napínavé části byl tak stále jednogólový rozdíl.

Závěrečná perioda dopadla opět lépe pro Baník. Dvě minuty po jejím začátku se prosadil po přečíslení Tadeáš Pinkas střelou na bližší tyč. Blízko snížení byli braničtí hokejisté v 55. minutě, kdy nastřelili tyčku. V 57. minutě Denis Heldák ještě dostal pětiminutový trest ve hře za nedovolený zásah do hlavy a krku, čímž své spoluhráče oslabil až do závěru dnešního střetnutí. Na konečných 5:2 pak upravil skóre 57 sekund před koncem Ladislav Gengel, jemuž stačilo trefit prázdnou svatyni Kobry. Příbram tak přetlačila Pražany v úvodním střetnutí 5:2 a ujala se vedení v sérii 1:0. Druhý zápas se odehraje v Braníku tento čtvrtek od 18:00.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Bylo to typické utkání playoff. První třetina byla vyrovnaná, bohužel jsme ale dostali gól. Byl tečovaný od Gengela, který tam neměl být, bylo to špatně odbráněné. Druhá třetina byla dobrá. Před jejím koncem jsme ale, bohužel, dostali gól na 3:2, i přesto, že jsme byli lepší. To byla největší chyba zápasu. Ve třetí třetině tam byla zbytečná vyloučení, která nám uškodila. Musíme vyhrát teď ve čtvrtek doma. Je důležité, abychom sem zpátky dorazili za stavu 1:1."


partneři klubu