26.01.2022

Kobra smetla Klatovy 7:3, Václav Zídek zapsal hattrick!

Tadeáš Podolka


Braničtí hokejisté si po páté v této sezoně poradili s Klatovy. Farmářský tým extraligové Plzně se dotahoval, ale nestačil na útočnou aktivitu Pražanů. Svým prvním hattrickem za Kobru výrazně pomohl ke třem bodům Václav Zídek.


34. kolo, 26.01.2022 v 18:00

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

3:7

(1:3, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Eret (Procházka, Kolda), 34. Eret (Walter, Procházka), 35. Uhlík (Kolda, Roubal) – 3. Zídek (Čech, Heldák), 4. Šťastný (Hejda), 10. Janda (Knesl, Petrov), 40. Čech (Petrov), 44. Zídek (Čech, Hejda), 46. Bříška (Šteiner), 52. Zídek (Holý). Rozhodčí: Jílek – Sýkora, Tuháček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5, 3:6, 3:7.

SHC Klatovy: Polívka – Houfek, Jánský, Houdek, Kovářík, Walter – Kolář, Kaiser, D. Roubal (C), Kolda, Eret, Morawetz, Tulačka (A), Uhlík (A), Kosnar, Procházka.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Zmeškal, Hejda, Holý, Svach, Šteiner, Knesl, Janda – Janča, Tondr, Bříška (C), Čech, Petrov, Petrák, Heldák, Hrubý, Zídek, Novák, Šťastný.

Komentář k utkání

Kobra od prvních minut prokazovala roli favorita a Pražané se tlačili aktivně před branku soupeře. První zásah do sítě klatovských zařídil ve 3. minutě Václav Zídek, jemuž asistoval Daniel Čech. O 34 sekund později se prosadil Tomáš Šťastný, kterému přihrál zapůjčený obránce ze Slavie Tadeáš Hejda. Domácí se ale nevzdali a v 6. minutě snížil na rozdíl jediné branky Petr Eret. Na jeho trefu odpověděli Braničtí o necelé tři minuty později, když se prosadil bek Sebastian Janda. Hosté, i přes dvě vyloučení, udrželi vedení 3:1 do první přestávky.

Druhá třetina nabídla tři branky. Klatovští hokejisté na svého soupeře vlétli, nejprve v 34. minutě zapsal druhý gól v utkání Petr Eret. Na něj navázal o necelých 90 vteřin později trefou za záda Lukáše Sochůrka Jiří Uhlík. Západočeši tak dokázali srovnat na 3:3. Do konce této periody ale vyrovnaný stav nevydržel, 47 sekund před sirénou prostřelil Patrika Polívku útočník Daniel Čech. Kobra tak i po této části hry vedla a měla dobrou výchozí pozici do závěrečného dějství.

Poslední část patřila opět Pražanům. Daniel Čech si připsal třetí bod v utkání, když ve 44. minutě asistoval na druhou branku Václava Zídka. Jde o jeho první v dresu Kobry! V další minutě domácí brankář Patrik Polívka podrazil protihráče, čímž dal šanci smrtící přesilové formaci hostů. Během početní výhody se prosadila největší hvězda Kamil Bříška a hokejisté z Prahy vedli o tři góly. Bříška se navíc dostal na metu 70 bodů v sezoně. Klatovy ještě dorazil brankou na 7:3 Václav Zídek. Útočník Pražanů tak zkompletoval hattrick, vůbec jeho první v dresu Kobry. Braničtí tak smetla Západočechy vysoko 7:3 a má téměř jistotu 3. pozice do play-off. Hlavní soupeř Pražanů v tabulce, Příbram, opět bodoval, když rozstřílel Havlíčkův Brod 8:0.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Dostali jsme se brzy do vedení a měli jsme hru pod kontrolou. Více než polovinu druhé třetiny byly pak Klatovy lepší a lépe bruslily. V šatně jsme si pak řekli, že ve třetí třetině musíme zvýšit tlak na soupeře, bruslení a zodpovědnost do obrany. Třetí třetinu jsme pak zvládli bez problémů, což se také projevilo na skóre. Pro nás dobré utkání, dobré tři body a musíme se připravit na Havlíčkův Brod.


partneři klubu