18.12.2021

Povedlo se! Kobra opět odjíždí z Písku se třemi body

Vít Trubička


Další vydařené představení Branických na půdě píseckých Králů. Kobra se dostala do vedení už zkraje utkání, které si po celou zbývající dobu podržela a dokráčela tak k celkovému vítězství 7:2. Tím pádem také na Braník míří další důležité tři body v boji o udržení druhé příčky v tabulce.


24. kolo, 18.12.2021 v 17:00

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

2:7

(1:2, 0:5, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Rod (Dvořák, Dosek), 52. Matějček (Volf) – 3. Novák (Ryzák), 9. Zídek (Heldák, Havrda), 22. Janda (Havrda), 29. Zídek, 31. Štastný (Bříška), 35. Novák (Havrda, Petrov), 37. Ryzák (Bříška, Šteiner). Rozhodčí: Kosnar – Bělohlav, Tuháček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 175. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7, 2:7.

IHC Králové Písek: Maleček (41. Kříž) – Tampier, Kouba, Dudáček, Dosek, Dvořák, Popela, Filip Novák, Turek – Matějček, Novotný, Sýbek "C", Bednařík, Rod, Lukáš Volf, Brož, Jakub Volf, Januška, Šuhaj.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Ženíšek, Duda, Holý, Svach, Šteiner "A", Ryzák, Janda – Zídek, Petrov, Štastný, Mucha, Heldák, Tondr, Hrubý, Čech, Dominik Novák, Bříška "C", Petrák, Havrda.

Komentář k utkání

Utkání začala o poznání aktivněji Kobra. Už v druhé minutě se dostal k ohrožení Malečkovy branky Daniil Petrov. Gólman Písku ale tentokrát zůstal úspěšný. To se změnilo o malou chvíli později. V čase 2:59 umístil Dominik Novák pohotovou ranou k tyči a poslal Branické do vedení.

Králům ovšem chybělo málo k vyrovnání. A to, když se k zakončení dostal Jakub Volf. Tomu ale ani několik příležitostí v řadě ke skórování nepomohlo. Naopak vedení Kobry záhy navýšil Václav Zídek. Písečtí se osmělili až v druhé polovině třetiny, kdy se z kruhu dokázal prosadit Tomáš Rod, čímž vrátil svůj tým na dostřel jediného gólu.

S takovým náskokem tedy vstupovala Kobra do druhého dějství. Jeho úvod jakoby úplně kopíroval první část hry. Rychlou Zídkovu akci ještě Maleček zneškodnil, na projektil Sebastiana Jandy už ale nestačil. Braničtí nadále pokračovali v tlaku na královskou klec. Kamil Bříška svou ránu sice přesně nenamířil, to ale ještě ve stejné minutě napravil Václav Zídek, který využil nepřesného vyhození puku obránci Písku a nekompromisně vrátil kotouč mezi tři tyče.

A branický gólostroj se dostal do plných otáček. V 31. minutě vyšla kombinace mezi Kamilem Bříškou a Tomášem Šťastným, který navýšil na 5:1. Což pokračovalo i dalšími trefami. Nejprve se k úspěšnému pokusu dostal Dominik Novák, následně i Marek Ryzák. Kobra ještě v závěru mělo výhodu dvojnásobné přesilovky. Tu sice nevyužila, i tak ale vedla před startem poslední části zápasu 7:1.

Do třetí třetiny vstoupil Písek s novým maskovaným mužem v brankovišti. Štěpána Malečka vystřídal Richard Kříž. Tato změna ovšem domácímu týmu pomohla. Králové se opět dostali k několika střeleckým příležitostem. Z nich ale žádnou nedokázali dlouho proměnit v gól.

Tato příležitost tak přišla na řadu až když odbíjela 52. minuta utkání. Volfovu přihrávku doklepl za Sochůrkova záda Martin Matějček. Písečtí se posléze dostali i k dalším šancím, na výsledku se ale nic nezměnilo. Branickým se povedlo odvézt si domů všechny tři body po vysoké výhře 7:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha):„Po nešťastném zápase proti Řisutům jsme museli udělat nějaká opatření, protože jsme hráli hrozně nezodpovědně dozadu. V tomto utkání se nám to povedlo srovnat. Ve hře dopředu jsme zbytečně neztráceli kotouče a chodili do přihrávek. Hráči, kteří měli bránit, zůstávali vzadu a to určilo ráz utkání. V této skupině ale může vyhrát každý s každým. Možná naše jedna pětka je odskočená, proti Písku se ale dařilo té druhé, která dala pět gólů. Třetí třetinu jsme dohráli na čtyři formace, tak už to nemělo takovou šťávu, ale každé body jsou dobré.



partneři klubu