16.10.2021

Přestřelka v Táboře dospěla až do nájezdů, Kobra veze bod

Martina Nová


Braničtí odjeli na jih Čech s cílem bodově odskočit vedoucímu Táboru a ujmout se vedení ve skupině Jih. Duel nabídl pro dvanáctistovku diváků napínavou podívanou, kde se oba celky neustále přetahovaly o vedení. Za kratší konec nakonec táhli Pražané, kteří ztratili jednobrankové vedení čtyři minuty před sirénou a v nájezdech nestačili na domácího brankáře.


8. kolo, 16.10.2021 v 18:00

HC Tábor

HC Kobra Praha

6:5sn

(2:2, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Hajič (Prášek), 13. Dančišin (Havelka, Endál), 24. Dančišin (Havelka, Hasman), 37. Havelka (Šulek, Matušík), 56. Hasman (Endál), 65. Matušík – 6. Heldák (Brož, Hlinka), 14. Šťastný (Bříška, Tondr), 21. Šťastný (Novák), 37. Šťastný (Bříška, Tondr), 49. Šteiner (Bříška, Šťastný). Rozhodčí: Šperl – Kubíček, Bělohlav. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1232. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

HC Tábor: Kolář – Havelka, Pařízek, Hajič, Černý, Radoš, Kříž, Mazanec - Zayml, Prášek, Dančišin, Hasman, Škoda, Matušík, Šulek, Zíb, Endál, Seidl.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Janda, Ženíšek – Heldák, Šťastný, Petrov, Bříška, Novák, Havrda, Petrák, Brož, Tondr, Hlinka.

Komentář k utkání

Již od první třetiny mělo utkání o první místo tabulky velký náboj, Přestože Tábor byl častěji na puku, Kobra ho ke své svatyni nepustila, naopak se sama ujala vedení zásluhou Denise Heldáka. Před rychlým vyrovnáním zachránil svůj tým Sochůrek, když zlikvidoval pokus Zaymla.

Jenže pražská brankář nakonec kapituloval, během jedné minuty se prosadil Tomáš Hajič s Milanem Dančišinem a kohouti šli rázem do vedení. Kobra se nehodlala vzdát a hbitě zareagovala. Tomáš Šťastný si pohrál s domácí obranou a poslal puk pod víko. Do konce první třetiny byly k vidění ještě tresty na obou stranách, znovu se ale skóre nezměnilo.

Na to si počkali hosté až úvodem druhého dějství. Ve vlastním oslabení ujel Tomáš Šťastný a opět zakončil pod horní tyč. Nedlouho poté mohlo duo Šťastný - Bříška přidat další gól, Kolář zasáhl betonem. V tomto případě se potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš", kdy dorážkou srovnal Milan Dančišin.

Další průběh prostřední dvacetiminutovky byl v duchu souboje Šťastného a Dančišina, přesněji kdo první zkompletuje hattrick. Táborský hráč byl velmi blízko ve 34. minutě, nicméně Sochůrek skvěle zasáhl lapačkou. A tak to byl právě Tomáš Šťastný, který trefou v přesilové hře vsítil svou třetí trefu zápasu. Jenže se nemohl radovat dlouho, neboť o deset vteřin poté srovnal Dominik Havelka.

Do třetí třetiny se tedy šlo za nerozhodnutého stavu 4:4. Dalším únikem se blýskl Šťastný, který ztroskotal na Koláři. Byl to ale právě autor hattricku, který se podílel na pátém gólu Kobry. K vítězství přiblížil Branické střelou z levého kruhu Dominik Šteiner. Kobru ale v dalším průběhu zradila nedisciplinovanost a v častých oslabeních ztrácela sílu. V 56. minutě si tak vynutil prodloužení Josef Hasman.

Největší šance na gól v nastavení nepatří nikomu jinému než Tomáši Šťastnému, ležícího Koláře však nepřekonal. Pražané se následně dokázali ubránit oslabení čtyři na tři a utkání dospělo do nájezdů. V nichž si lépe vedli domácí, kteří překonali Sochůrka třikrát, kobra zásluhou Heldáka jen jedinkrát. Vítěznou trefu si zapsal Jakub Matušík a Kobra odjíždí z jihu Čech s jedním bodem.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Dvě a půl třetiny jsme prakticky byli lepším týmem a všechno nám fungovalo, takže je škoda bodové ztráty. Bohužel po našem pátém gólu se druhé formaci nepodařilo udržet vedení a zbytek třetiny jsme byli pod tlakem. V nájezdech byla škoda, že Tomáš Šťastný po hattricku nepřidal ještě další branku. Důležité je, že Tábor je pro nás hratelný a když doplníme tým o jednoho obránce a útočníka, tak můžeme hrát o postupující čtyřku Důležité je zvládnout venkovní zápasy a zalepit chybějící dva body z dneška.“

Arpád Györi (HC Tábor): „Pro diváky to byl asi fantastický zápas, ale nás stál hodně nervů. Narazili jsme tentokrát na velmi silného soupeře, který tady odehrál opravdu kvalitní utkání. My jsme se v něm bohužel vlastními individuálními chybami dostávali ze hry a museli jsme dotahovat náskok Kobry. Nakonec se nám podařilo zápas vrátit na naši stranu a bereme dva body, což je dobře. Klukům je za to potřeba poděkovat. Co se týče herního pojetí, na některé situace v určitých fázích utkání musíme reagovat jinak a lépe. Velký dík patří divákům, byla tady skvělá atmosféra.“


partneři klubu