02.10.2021

Vítězná série Kobry je u konce. V Příbrami prohrála o dvě branky

Aleš Skok


Pražská Kobra jela na led Příbrami v dobré náladě a hlavně se třemi výhrami v řadě. Pro tým z Braníku šlo navíc o první venkovní start, který se nepovedl úplně podle představ. Pražanům nevyšla hlavně první třetina, kterou prohráli 2:4 a na obrat už to nestačilo. Nakonec se ze středočeského města vrací s porážkou 4:6.


5. kolo, 02.10.2021 v 17:00

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

6:4

(4:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Malý (Saňa, Josefus), 12. Pinkas (Kolouch, Seniov), 17. Kolouch (Saňa, Pinkas), 20. Zdeněk (Josefus, Rohlík), 50. Rohlík (Malý), 54. Tlačil (Chlouba, Káník) - 7. Dominik Šteiner (Šťastný, Bříška), 9. Petrov (Heldák), 45. Brož (Petrov, Havrda), 60. Ryzák (Dominik Šteiner, Tondr). Rozhodčí: Květoň - Kubíček, Bělohlav. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 253. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:4.

HC Baník Příbram: Šorf – Straka, Hlaváček, Saňa, Malý, Vinš, Jelínek, Zdeněk – Josefus, Káník, Kolouch, Chlouba, Seniov, Rohlík, Pinkas, Tlačil, Panna, Sirotek.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Dominik Šteiner, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Svach – Bříška, Havrda, Mucha, David Šteiner, Zídek, D. Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka, L. Tondr, Hrubý, Heldák, Janča.

Komentář k utkání

Hokejisté Kobry nevstoupili do zápasu ideálně. Hned první faul dokázali domácí potrestat brankou, kterou vstřelil ve čtvrté minutě Robin Malý. Hosté ale odpověděli stejnou mincí, když přesilovou hru využil Dominik Šteiner. Pražané dokonce otočili průběh utkání po první brance v sezoně Daniila Petrova.

To ale z první třetiny nebylo zdaleka vše a k vidění byly další tři branky. Bohužel všechny do Sochůrkovy sítě. Nejprve srovnal Tadeáš Pinkas, vedení převrátil na stranu domácích Daniel Kolouch a necelou minutu před koncem upravil na 4:2 David Zdeněk.

Ve druhé části žádná branka k vidění nebyla. Ale hned čtyři spatřili diváci v poslední dvacetiminutovce. Braničtí se dostali na dostřel ve 45. minutě zásluhou Jaroslava Brože. Jenže následně Příbram dokázala zužitkovat dvě přesilové hry, konkrétně Miroslav Rohlík a Jan Tlačil, a Středočeši se dostali do rozhodujícího třígólového trháku.

Minutu před koncem dokázal už pouze snížit v početní výhodě Marek Ryzák. Kobra tak z Příbrami odjíždí s prázdnou po porážce 4:6.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Šlo o špičku tabulky. Chtěli jsme hru rozhodit na čtyři lajny, abychom ve třetí třetině měli dost sil a mohli utkání zlomit a vyhrát. To se ale nestalo, protože jsme prohráli vysoko první třetinu. Navíc čtvrtá formace dostala tři góly a hrála tak jen první třetinu. To se vůbec nepodařilo. Od druhé třetiny jsme šli jen na tři formace. Hra pak vypadala, že je poměrně vyrovnaná. Jenže my nedáme gólové šance, Příbram ano. Ale je pravda, že brankář Šorf je hodně podržel. Druhá lajna soupeře přehrávala, ale za stavu 3:4 jsme se nedokázali dotáhnout, i když to vypadalo nadějně a alespoň bod si odvezeme. Nepodařilo se to a skončilo to o dva góly. To je prostě hokej."



partneři klubu