24.08.2021

Strhující bitvu v Příbrami rozhodl Malý, Kobra padla po nájedzech

Vojtěch Martinek


Třetí vzájemné utkání mezi Kobrou a Příbramí v letošní přípravě nabídlo napínavou podívanou, o jejímž osudu musely rozhodnout až nájezdy. Rozstřel dopadl lépe pro domácí hokejisty, kterým výhru ve čtvrté sérii rozstřelu přisoudil Robin Malý. Skvělý výkon Lukáše Sochůrka a zásahy Daniila Petrova a Lukáše Tondra Branickým k úspěchu nepomohly.


přát., 24.08.2021 v 18:00

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

3:2sn

(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Saňa (Pinkas), 37. Rohlík (Malý, Tlačil), rozh. náj. Káník – 33. Petrov (Zídek), 48. Tondr (Ryzák). Rozhodčí: Hruška – Kála ml., Kála st. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Baník Příbram: Šorf – Hlaváček, Saňa, Malý, Vinš, Straka, Kutlák – Káník, Josefus, Sirotek, Rohlík, Panna, Tejral, Tlačil, Pinkas, Chlouba, Kolouch, Furch.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Ryzák, Janda, Procházka, Holý, Pelant, Zmeškal – Šťastný, Bříška, Petrov, Havrda, Zídek, Novák, Hlinka, Heldák, Mucha, Kafka, Čurda, Tondr.

Komentář k utkání

Úvodní dějství v Příbrami branku nenabídlo. Aktivněji do třetího vzájemného souboje vstoupili domácí hráči, kteří několik minut zkraje první periody nepříjemně tlačili na soupeřovu svatyni. Hosté s nimi ale postupně srovnali krok a několikrát Šorfovu klec ohrozili. Ani jeden celek nicméně recept na gólmana na druhém konci hrací plochy nenašel, a oba týmy se tak po dvaceti minutách odebraly do kabiny za stavu 0:0.

Čekání na úvodní zásah utkání ukončil až těsně po startu další třetiny Josef Saňa, jehož zakončení z prostoru pro vhazování jen tak tak proskákalo za pražskou brankovou čáru. Odpověď přišla ve třiatřicáté minutě, kdy se po Zídkově přihrávce do ideální střelecké příležitosti dostal Daniil Petrov a nekompromisně puk uklidil do dolní části klece. Domácí ale ještě před pauzou stihli strhnout skóre zpět na svou stranu zásahem Miroslava Rohlíka, a před posledním dějstvím tak vedli o jeden gól.

Obrovskou šanci srovnat měl na začátku závěrečné pasáže základní hrací doby Dominik Novák, který byl v úniku hákován Petrem Tejralem, ale nařízené trestné střílení v branku neproměnil. To však Kobru ve finále moc dlouho mrzet nemuselo – jen chvíli nato totiž ranou mezi betony Šorfa pokořil Lukáš Tondr. Následné dění nabídlo vyrovnanou a strhující podívanou, která se přelila až do prodloužení a následně i do rozstřelu.

V něm jako první skóroval Kamil Bříška, za Příbram se pak prosadil Jakub Káník. Definitivní tečku za střeleckou listinou střetnutí udělal Robin Malý, který tak domácímu výběru přisoudil úspěch.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "S doplněnou sestavou jsme dokázali odehrát kvalitní utkání s týmem ze špičky druhé ligy. Bylo jen otázkou času, kdy proměníme naše šance. Šlo o vyrovnaný zápas a přesto, že jsme v některých částí měli více ze hry, zradila nás produktivita. Pak přišly nájezdy a to už je vabank. Ale celkově to bylo výborné utkání."

Jan Tlačil (HC Příbram): "Jsme rádi, že s Kobrou můžeme hrát, protože branický celek má velkou kvalitu. A pokud se utkání vyvíjí podobným způsobem jako to dnešní, tak je to velkým přínosem pro mladé hráče."



partneři klubu