10.08.2021

Druhé přípravné klání s prohrou. Kobra nestačila na Příbram

Vít Trubička


Další domácí boj letní přípravy nevyšel Branickým zcela dle představ. Hráči Kobry se sice dostali k dvoubrankovému vedení zásluhou Dominika Nováka a Martina Čurdy, vzápětí ale museli čelit většímu množství gólů z holí příbramských hokejistů, kteří také první vzájemný boj po dlouhé přestávce dotáhli do vítězného konce. Kobra tak nenavázala na výhru s Mostem a poprvé zaváhala.


přát., 10.08.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

3:8

(2:1, 0:4, 1:3)

Branky a nahrávky: 11. Novák, 16. Čurda (Mucha), 48. Mucha (Čurda) – 17. Saňa (Straka, Sirotek), 27. Kolouch (Zdeněk, Furch), 28. Seniov, 36. Saňa (Tejral, Gengel), 37. Kutlák (Panna, Zdeněk), 50. Seniov (Saňa, Rohlík), 51. Panna (Josefus), 52. Gengel (Rohlík, Seniov). Rozhodčí: Výborný – Nekvapil, Kratochvíl. Vyloučení: 7:3. Bez využití. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5, 3:8.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Procházka, Janda, Holý, Knesl (A), Pelant, Zmeškal, Ženíšek, Brůna – Šťastný (A), Hrubý, Indra, Novák (C), Zídek, Šálek, Mucha, Hlinka, Čurda, Sovík, Petrák, Janča.

HC Baník Příbram: Šorf (31. Kůdela) – Kutlák, Hlaváček, Straka, Saňa, Malý, Vinš, Zdeněk – Rohlík (A), Josefus (C), Panna (A), Tlačil, Seniov, Chlouba, Káník, Sirotek, Gengel, Kolouch, Furch, Pinkas, Tejral.

Komentář k utkání

Do samotného utkání vstoupila lépe Kobra, která už ve druhé minutě mohla těžit z početní výhody. Posléze se ovšem síly vyrovnaly a k vidění nebyla žádná vážnější střelecká příležitost. To se změnilo až v čase 10:37, kdy se z bleskového brejku dokázal prosadit Dominik Novák. Příbram se posléze snažila o vyrovnání, úsměv na tváři středočeským hokejistům ale záhy zmrazil Martin Čurda.

Necelou minutu poté se ale i Příbram zaradovala. Josef Saňa na hranici útočného pásma prudce propálil kotouč za Sochůrkova záda. Do konce třetiny pak byla k vidění celkem vyrovnaná hra, s občasnými útočnými šancemi, ať už na jednu, či na druhou stranu.

Počátek druhé periody přinesl obrovskou šanci pro Příbram v podobě dvojnásobné přesilovky. Obrana branického týmu ale udržela celou situaci pod kontrolou bez inkasovaného gólu. Přežila posléze i přečíslení třech proti jednomu, ze kterého mohl zahrozit Zdeněk Kutlák. K vyrovnaní ale přeci jen došlo. Ve 27. minutě přesně zakončil Daniel Kolouch a vrátil Středočechy do hry.

Po zbytek druhé třetiny se dařilo více hostům. Už o necelou minutu po vyrovnávací trefě poslal Příbram poprvé v utkání do vedení Daniel Seniov. Branickým do karet nehrála ani oslabení, kterým museli čelit. Proto ještě do konce druhé části utkání dokázali navýšit příbramské vedení Josef Saňa a Zdeněk Kutlák.

Třetí dějství klání mezi Kobrou a Příbramí zahájil pozvolný nástup obou soupeřů. O něco málo více střeleckých příležitostí měl ale branický tým, blízko ke skórování byli například David Šálek či Václav Žídek. Trefil se ovšem až Richard Mucha, jemuž se zadařilo v souhře s Martinem Čurdou.

Pak ale přišly příbramské střelecké hody. Na Muchův gól odpověděl Daniel Seniov, záhy ještě navýšili vedení Středočechů Ondřej Panna a Ladislav Gengel. Utkání se pak už spíše jen dohrávalo. Příbram se sice držela více na kotouči, pomohla jí i další přesilovka. Žádný další gól k vidění již nebyl. Braničtí tak v druhém přípravném klání museli kousnout prohru 3:8.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Nemůžeme se vymlouvat na to, že nám dnes chybělo šest nebo sedm hráčů, kteří patří do základu. Ti hráči, kteří bojují o místo, by měli naopak ukázat, že si ho zaslouží. S takovýmto přístupem, kdy je to čistě jen otázka vyššího nasazení, se do základu dostanou jen těžko. Nepotřebujeme, aby hráli kluci, kteří jsou osvědčení, ale musíme vyzkoušet i další hráče. To, že prohrajeme, vůbec nic neznamená. Ukáže nám to akorát to, kterou cestou máme jít a který hráč hrát může, anebo nemůže. To je celé."

Pavel Marek (HC Příbram): "Bylo to výborné utkání, hrálo se ve vysokém tempu. I když tomu výsledek nenaznačuje, utkání to bylo vyrovnané, šance byly na obou stranách. Kluci k tomu na obou stranách přistoupili perfektně, jezdilo se hodně, hrálo se důrazně do těla. Jako přípravný zápas to bylo výborné."



partneři klubu