20.09.2020

Poprvé za tři body! Juniorka v nedělní domácí premiéře porazila Písek

Vojtěch Martinek


Po smolném pátečním utkání v Chrudimi, kde svěřenci Miloše Pecky podlehli tamní juniorce 5:6 po prodloužení, přivítali Braničtí na svém ledě v neděli odpoledne Písek. V utkání šli sice jako první do vedení hosté, Kobra ale zvládla ještě do konce úvodní dvacetiminutovky stav otočit a do závěrečné sirény už Krále k ničemu nepustila. Po vítězství 5:2 tak poprvé v ročníku bere tři body, dvěma brankami se blýskl Jan Ksandr a další trefy přidali Jan Výrut, Kristián Ženíšek a Michal Novák.


2. kolo, 20.09.2020 v 12:00

HC Kobra Praha

IHC Králové Písek

5:2

(2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Výrut, 18. Ksandr (Nápravník O., Suda), 38. Ženíšek (Svoboda), 41. Ksandr (Nápravník O., Ženíšek), 60. Novák – 2. Ryba (Petřík), 55. Kalčík (Brož, Tampier). Rozhodčí: Vokřál – Svobodová, Hradil. Vyloučení: 6:5, navíc Černý (KOB) a Kurfürst (PIS) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Kobra Praha: Dusil – Bucek, Jiráček, Stejskal, Ženíšek (A), Nápravník A., Suda – Svoboda, Ribarovski, Procházka, Míšek, Sekula, Černý, Ksandr (C), Rejna, Výrut, Bauer, Novák, Nápravník O.

IHC Králové Písek: Buchta – Polák, Kocour, Půst, Kulvejt, Tampier (A), Kurfürst, Krejčí – Kalčík, Petřík (A), Novotný (C), Kantor, Wimmer, Kovařík, Ryba, Lechnýř, Andrle, Brož.

Komentář k utkání

Kobra do utkání nevstoupila šťastně. Už necelé dvě minuty po úvodním buly totiž z nepřehledné situace před domácí klecí otevřel skóre Adam Ryba, a hosté se tak rychle ujali vedení. To jim ale nakonec nevydrželo dlouho, jelikož záhy nato Buchta nestihl zastavit zakončení Jana Výruta, který z bezprostřední blízkosti písecké svatyně vyrovnal na 1:1.

Na další gól si zhruba tři desítky diváků v mrazivé hale musely počkat až do závěru periody. Ke konci třetiny se nechali krátce po sobě vyloučit Brož s Kantorem a Kobra následnou dvojnásobnou přesilovku naplno využila. Po krátké kombinaci se kotouč dostal na hůl domácího kapitána Jana Ksandra, a v průběhu první přestávky tak na světelné tabuli nad západní brankou svítil stav 1:0.

Druhá perioda příliš atraktivní podívanou nenabídla. Skromné publikum sledovalo vesměs vyrovnanou hru, která ale postrádala větší střelecké příležitosti. Hezkých, propracovaných akcí bylo k vidění jen poskrovnu, místo toho projev obou celků doprovázela řada menších či větších nepřesností.

Rušno v hale udělal až dvě minuty před koncem Kristián Ženíšek nenápadnou lehkou střelou z mezikruží, kterou překvapil nejen nepřipraveného Buchtu v hostujícím brankovišti, ale také většinu přítomných diváků. Branický obránce svému celku nadělil dvoubrankový náskok, se kterým svěřenci Miloše Pecky šli do poslední třetiny.

Pořádnou ránu Králům uštědřil hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky Jan Ksandr. Forvard Kobry po souhře s Nápravníkem jednoduše zastrčil kotouč do odkryté části klece a svým druhým zásahem v zápase vysál z hostů většinu energie, jenž v průběhu pauzy načerpali. Písek pak sice ještě snížil gólem Jakuba Kalčíka a dvě a půl minuty před koncem se rozhodl zkusit štěstí při hře bez brankáře, na další zdramatizování se už ale nezmohl. Výhru tak jen zásahem prázdné klece potvrdil Michal Novák.



Aktuálně na webu


partneři klubu