04.03.2020

Ani v druhém utkání to juniorům nevyšlo. Na Lapači tak budou odrážet vsetínský mečbol

Vít Trubička


Čtvrtfinálová série branických juniorů pokračovala dalším domácím kláním se Vsetínem. Tentokrát už ale bohužel soupeř získal dříve vedení a postupně se vyšplhal až na celkové vedení 7:0. Tím se ujal vedení v sérii 2:0 a již v příštím klání na svém ledě může rozhodnout.


ČF2, 04.03.2020 v 16:30

HC Kobra Praha

VHK ROBE Vsetín

0:7

(0:3, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Baďura (Pospíšil), 12. Apolenář (Vašenka, Pernický), 20. Kožený (Pospíšil, Baďura), 27. Apolenář (Vašenka, Pernický), 37. Baďura (Kožený, Frimel), 43. Holáň (Veselý, Vavřík), 45. Apolenář (Ondračka) Rozhodčí: Zavřel - Kettner, Maňák. Vyloučení: 11:9, navíc Pelant (KOB) - 5 + OK, Cichoň (KOB) - 10 + 10 + OK, Výrut (KOB) a Vašenka (VSE) - oba 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 17:52. Průběh utkání: 0:7.

HC Kobra Praha: Ondrík (20. – 45. Dusil) – Skalík, Skorčík, Stejskal, Pelant, Ženíšek, Cichoň – Škutina, Černý, Výrut, Zmeškal (A), Mucha (A), Ksandr, Sup, Šálek (C), Janiurek, Káninský, Ribarovski.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Holáň, Zeman, Kožený, Riedl, Pernický, Houser, Ondračka (A) – Veselý, Hilšer, Apolenář, Vašenka, Pospíšil, Vrána, Novosad, Klímek (C), Baďura, Vavrík, Frimel (A).

Komentář k utkání

Druhé čtvrtfinále začalo celkem vyrovnaně. Oba týmy se dostávaly k několika střeleckým příležitostem a spíše se čekalo na to, komu to tam jako prvnímu spadne. Tím šťastnějším byl Vsetín, který se ujal vedení v sedmé minutě zásluhou Martina Baďury. I po tomto gólu to ale Braničtí zkoušeli, pomohla jim k tomu i úvodní přesilovka. Krátce po jejím skončení se ale prosadil navrátilec z trestné Jakub Apolenář.

Díky tomu Vsetín nabyl sebevědomí a další oslabení sehrál tak, jakoby nebylo znát, že hraje v menším počtu hráčů. Odměnou mu byly jeho dvě přesilovky. V té první ještě na Ondríka Valaši vyzrát nedokázali, v druhé už ano. Krátce před koncem upravil skóre po první třetině na stav 3:0 pro Vsetín Martin Kožený.

Do druhé periody nastoupila Kobra s Adamem Dusilem v brance. A změna to byla pozitivní, Vsetín se příliš do šancí nedostával, naopak domácí se snažili o něco více. Šance Branickým ale zmrazilo pětiminutové oslabení. To sice Vsetín nevyužil, avšak díky tlaku z této přesilovky, dokázal záhy vstřelit další gól. A to z hole Jakuba Apolenáře.

Přesto i nadále držely oba týmy celkem vyrovnané tempo hry. Což postupně gradovalo a vyvrcholilo vzájemnou potyčkou, kterou sudí potrestali 26 trestnými minutami. Bezprostředně po vhazování se ovšem utrhli hosté do brejky a Tomáš Frimel přidal pátý gól do branky pražského celku. Nic dalšího zásadnějšího do konce třetiny nebylo k vidění. Vsetín tak vedl 5:0.

Brzy na počátku závěrečného dějství se Vsetín dostal do čtyřminutové početní výhody. A také mohl v její polovině slavit, když se prosadil Jan Holáň. O dvě minuty později ještě navýšil na konečných 7:0 pro Vsetín Jakub Apolenář. Tím pádem se vrátil do branky Kobry zpět Matyáš Ondrík a ten při své druhé šanci udržel čisté konto. To se ovšem nedá říct o stavu trestných minut, kterých i v této fázi hry sudí rozdali celkem dost. Na jasné výhře Vsetína se ale již nic nezměnilo.

Čtvrtfinálová série tak pokračuje dalším jedním, případně dvěma kláními na Lapači. Velký dík patří všem fanouškům Kobry, kterých se sešlo na Braníku velké množství a podporovali juniory i za nepříznivého stavu. Série se do Prahy může ještě vrátit v případném pátém duelu.



Ohlasy trenérů

Šimon Antončík (HC Kobra Praha): Soupeř šel rychle do vedení a prokázal, že je zkušenějším mužstvem. Loni ještě hrál nejvyšší soutěž. Pro drtivou většinu z nás je to první zkušenost s play-off a zrovna v tomto utkání to bylo znát. Zápas byl vyhecovaný, my měli spoustu trestných minut. Soupeř to zvládl lépe a zaslouženě si odváží odsud bod.

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Oproti prvnímu utkání jsme měli o dost lepší vstup. Hodně nám pomohla první třetina, kterou jsme vyhráli 3:0 a pak jsme navázali na hru z druhé třetiny a poloviny třetí třetiny předchozího utkání, díky čemuž se nám podařilo vyhrát. V závěru byly v zápase trochu ostřejší zákroky. Ty někdy k hokeji patří, někdy však byly za hranicí férovosti.



partneři klubu