07.03.2020

Oslabený dorost po Českých Budějovicích potrápil také Tábor

Vojtěch Martinek


Velmi náročný dvojzápas mají za sebou braničtí dorostenci, kteří kvůli epidemii horeček oba duely sehráli ve velmi okleštěné sestavě. Za svůj výkon se ale vůbec nemusí stydět – statečně bojovali jak v pátek proti Budějovicím, tak i následující den proti Táboru, se kterým velmi dlouho drželi krok. Hattrickem se proti kohoutům blýskl Viktor Procházka a jednu trefu přidal kapitán Lukáš Strnad, nicméně na výhru to bohužel nestačilo. Jihočeši v Braníku zvítězili 6:4.


U20, 07.03.2020 v 12:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

4:6

(2:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Strnad (Jiráček), 17. Procházka (Svoboda, Rejna), 26. Procházka (Bauer, Strnad), 57. Procházka (Jiráček, Strnad) – 5. Kundrát (Eremiáš, Bečvařík), 14. Kofroň (Eremiáš), 23. Kundrát (Eremiáš, Cháb), 36. Šťastný (Vaněk), 39. Kohout (Bašta, Šťastný), 54. Matašovský (Suchan). Rozhodčí: Sýkora M. – Sýkora L., Kučera. Vyloučení: 5:6, navíc Nápravník O. (KOB) 10 min. OT. Využití: 0:3. Diváci: 87. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6, 4:6.

HC Kobra Praha: Peyerl – Jiráček, Nápravník A., Frydrich – Judiak, Nápravník O., Čečetka, Procházka, Strnad (C), Rejna, Svoboda, Bauer.

HC Tábor: Korytar – Kofroň (C), Adamec, Herda, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb (A), Polák, Matašovský, Suchan, Vaněk, Šimák.

Komentář k utkání

Úvod první třetiny nabídl vyrovnanou podívanou, ve které se jako první prosadili hosté z Tábora. Na střeleckou listinu se v přesilovce zapsal Martin Kundrát, na jehož trefu jen o chvilku později odpověděl nenápadnou střelou Lukáš Strnad. Domácí krátce po vyrovnávací brance mohli jít do vedení z přečíslení dva na jednoho, jenže hráč s kotoučem nezvládl zakončit včas a narazil do hostující svatyně.

Ve čtrnácté minutě se na trestnou lavici klidil Bauer, jehož faul potrestal přesnou střelou sám kapitán kohoutů Adam Kofroň. Ani tentokrát si ale hosté neužili náskok moc dlouho, jelikož pouhých několik desítek sekund poté srovnal Viktor Procházka. Po siréně se tak šlo do kabin za stavu 2:2.

První zásah prostřední části přišel už po necelých třech minutách hry, když z hranice brankoviště Peyerla překonal Martin Kundrát. Oslabená Kobra ovšem nehodlala hodit hole do žita a bojovala dál, což rychle přineslo své ovoce – na 3:3 v čase 25:06 upravil Viktor Procházka.

V polovině třetiny dostala Kobra perfektní příležitost jít poprvé do vedení, jenž si ale sama zhatila. Krátce po vyloučení Herdy s Adamcem se totiž nechal vykázat také Nápravník, a z dlouhé dvojnásobné přesilovky se tak rázem stala výhoda čtyři na tři, kterou Braničtí v trefu nepřetavili.

Následně domácí poprvé v utkání ztratili krok se svým soupeřem, což se odrazilo i na skóre. V čase 35:45 se z voleje trefil David Šťastný, těsně před koncem dějství se pak Tábor poprvé v zápase ujal dvoubrankového náskoku díky Janu Kohoutovi. Další góly už před sirénou nepadly, a po dvou periodách tak platilo skóre 3:5.

Hned zkraje třetí části si mohl svůj první gól v dorostu připsat starší žák Štefan Judiak, drobný útočník ovšem z úniku namířil puk přesně do Korytarovy rukavice. Následující minuty se nesly v režii hostujícího celku, proti kterému se Kobra stále snažila bojovat, postupně jí ale docházely síly.

Necelých sedm minut před koncem rozšířil náskok Jihočechů Marek Matašovský, a o vítězi bylo s největší pravděpodobností rozhodnuto. V závěru sice ještě jiskru naděje svým třetím gólem v zápase vykřesal Viktor Procházka, na jehož zásah ale už nikdo nenavázal.



Ohlasy trenérů

Martin Slanina (HC Kobra Praha): "Byl to už druhý zápas v deseti lidech, náš fyzický fond byl malý a ještě k tomu jsme se zbytečně nechali vylučovat. Dostali jsme dva slepené góly, které rozhodly. Jinak je nutno před týmem smeknout klobouk."



partneři klubu