07.12.2019

Dorost vyválčil dva body! Proti Jihlavě rozhodlo prodloužení

Vít Trubička


Velmi vydřená výhra kobřího dorostu! Braničtí sice po první třetině vedli 2:0, avšak jihlavská Dukla dokázala postupně vyrovnat a o vítězi tak museli rozhodnout až prodloužení. V tom byla Kobra úspěšnější, díky čemuž brala dva body. V celkovém víkendovém součtu navíc bere bodů pět!


U4, 07.12.2019 v 11:45

HC Kobra Praha

HC Dukla Jihlava

3:2pr.

(2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. O. Nápravník (Strnad, Bucek), 16. Jiráček, 63. Bauer (Půlpán, Frydrich) – 32. Nevšímal (Pavelec, Macek), 50. Nevšímal (Zdarsa, Pavelec). Rozhodčí: Glanc – Tasch, Raška . Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Kobra Praha: Peyerl (Černý) – Jiráček, A. Nápravník, Bucek (A), Kalajev, Frydrich – Král (C), O. Nápravník, Čečetka, Půlpán, Halfar, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

HC Dukla Jihlava: Pulda (Sigmung) – Vovsík, Sapík, Macek (A), Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Pavelec, Melenovský (A), Polodna, Zdarsa (C), Juřička, Nevšímal, Sopotník, Valach, Jungwirth, Báťa.

Komentář k utkání

Počátek první třetiny přinesl hokej ve velmi rychlém tempu s řadou příležitostí na obou stranách. Zpočátku měla o něco více ze hry Jihlava, avšak ke střele na Peyerla se dostat nemohla. Totéž ovšem platilo o hráčích Kobry na opačné straně kluziště. Tato herní situace vydržela až do poloviny první periody, neboť v jedenácté minutě využil svého úprku Ondřej Nápravník a poslal Kobru do vedení.

Chvilku na to byla Kobra více na koni, dařilo se jí držet v útočném pásmu, avšak střel stále minimum. Toho hosté využili k otočení hry a počátku vlastní souhry před branku Branických. Vše se změnilo až v první přesilové hře Kobry v tomto utkání, kdy opět podržela souhru v útočném pásmu a sedmnáct vteřin před koncem přesilovky navýšil vedení domácích Adam Jiráček. Závěr třetiny se nesl v přenášení šancí od jedné branky k druhé. To ale nezměnilo nic na tom, že Braničtí vstupovali do druhé periody s dvoubrankovým náskokem.

Druhé dějství otevřela o něco lépe Jihlava, která se hned od jeho počátku chopila střeleckého tlaku na Peyerlovu branku. Přes větší množství šancí ale nemohla na branku domácího týmu dlouho vyzrát. Kobra se dotáhla do šance jen v úvodu, kdy navíc měla výhodu přesilové hry. Svůj tlak na branku tak Dukla využila až v polovině třetiny, kdy využil přesilovku Jan Nevšímal. Zbytek periody se dohrál celkem ve vyrovnaném duchu a žádný gól již nepadl.

Do třetí třetiny vstoupila lépe Kobra, avšak velmi rychle musela snášet oslabení. Hru ve čtyřech si následně museli vyzkoušet domácí ještě jednou. Obě oslabení ale zvládli. Přesto následně dokázala Jihlava vyrovnat. Znovu to byl Jan Nevšímal, který se opřel do kotouče a vstřelil i druhý gól jihlavského týmu.

Závěr třetiny tak přinesl masivní přetahovanou a mnoho šancí na obou stranách. Žádná z nich ale nebyla gólová a za stavu 2:2 tak následovalo prodloužení. To patřilo zejména Kobře, která se dostala do šance už od samého počátku. Navíc ji pomohlo i jihlavské vyloučení. Zápas tak ukončil svou přesnou trefou z pravé strany Patrik Bauer a domácí Kobra tak udržela dva body.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Nám se povedla první třetina. Myslím si, že jsme Jihlavu zaskočili, byli jsme aktivní, výkon byl v pořádku. Ve druhé třetině přišla nějaká oslabení, ze kterých jsme inkasovali. Jihlava pak převzala otěže utkání. Třetí třetina už byla o tom, kdo dá gól. Kdybychom dali na 3:1, tak si myslím, že bychom to dotáhli do vítězného konce, ale tam to viselo na vlásku a měli jsme méně štěstí. Hrálo se tak prodloužení, v němž jsme využili přesilovku a byli jsme šťastnější. Oproti včerejšímu utkání byl ale výkon kluků úplně někde jinde.

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Nevstoupili jsme do utkání dobře, nechodily nám nohy, nejezdili jsme. Ve druhém střídání jsme sice měli samostatný nájezd na branku, ale nespadlo nám to. Soupeř pak dal gól a v přesilovce odskočil na 2:0. Proběhl tak vítr v kabině. Když se nám posleéze podařilo srovnat, tak tam bylo dost situací na to, abychom to zde potrestali a odvezli si tři body. Pak už jsme šli do loterie v prodloužení, měli jsme gólovku, neproměnili, a hned jak se otočila situace, tak jsme zbytečně faulovali a soupeř pak využil svou přesilovku a zaslouženě bral v prodloužení druhý bod. Jinak si myslím, že jsme tu měli vyhrát. Šancí jsme na to měli dost.



partneři klubu