16.11.2019

Kobra pohořela s Táborem, na prvním místě ale zůstane

Libor Kokoška


Kobra ve šlágru kola přivítala na domácím kluzišti Tábor. Trenér Miloslav Šeba se musel obejít bez produktivního Lukáše Tondra, který stále laboruje se zraněním, a gólmana Lukáše Sochůrka, kterého skolila horečka. Lépe do utkání vstoupili hostující kohouti, ti vedli po dvaceti minutách hry už o dvě branky. I v druhé třetině se svěřencům Arpáda Györiho dařilo, vsítili další tři branky a utkání takřka rozhodli. Skóre se ve třetí třetině zastavilo na stavu 2:8, v dresu Kobry se prosadili Kamil Bříška a Filip Hlinka.


17. kolo, 16.11.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

2:8

(0:2, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 58. Bříška (Šťastný, Heldák), 60. Hlinka (Hrubý) – 7. Šulek (Dančišin, Beran), 13. Bárta (Dvořák, Šulek), 31. Beran, 31. Zayml (Hajič, Seidl), 34. Bárta (Šulek, Havran), 44. Dančišin (Šulek, Havran), 44. Seidl (Hajič), 59. Hajič (Heřman, Seidl). Rozhodčí: Vokřál – Hradil, Ovsík. Vyloučení: 12:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 186. Střely na branku: 37:59. Průběh utkání: 0:7, 1:7, 1:8, 2:8.

HC Kobra Praha: Langer (55.–55. Ondrík) – Šmíd, Mrkvička, Šteiner (A), Knesl, Šefl – Heldák, Šťastný, Antončík (C), Petrov, Mucha, Bříška (A), Hrubý, Hlinka, Novák D., Smejkal.

HC Tábor: Šorf – Dvořák, Rajdoš, Hajič, Havelka, Beran, Havran (A), Skočovský – Březina, Prášek, Řepík, Dančišin, Bárta, Heřman (C), Zayml, Šulek, Seidl (A), Pejchal.

Komentář k utkání

Kobra se musela v zápase s Táborem obejít bez dvou opor. Krom Lukáše Sochůrka, který nenastoupil kvůli nemoci, která ho nepustila ani do utkání proti čínskému drakovi, v sestavě chyběl i produktivní Lukáš Tondr, který stále laboruje se zraněním ze zápasu s Příbramí. Braničtí hokejisté chtěli sérii čtyř zápasů, ve které se krom Tábora střetnou i s Kolínem či nepředvídatelnou Příbramí, začít vítězně. To se jim nakonec nepodařilo.

Vstup do utkání ale hráčům s hadem na hrudi nevyšel ideálně. Hosté dokázali už v 6. minutě, po vyloučení Tadeáše Pejchala, v početní nevýhodě vstřelit branku, když Ondřej Šulek přetavil svůj rychlý výpad na branickou branku v gól. Nátlak kohoutů pokračoval i po konci domácí přesilovky, do dvou velkých šancí se dostal Tadeáš Pejchal, ani jednou ale nedokázal překonat Lukáše Langera. Další tvrdá rána pro svěřence Miloslava Šeby přišla o šest minut později, Tábor opět skóroval z rychlého brejku. Do kolonky střelců se tentokrát zapsal Jan Bárta.

Kobra vstoupila do druhého dějství zápasu aktivněji, do žádné větší střelecké šance se ale dostat nedokázala. Po půlhodině hry už byli na koni opět jihočeští kohouti, velkou hrubku v branické obraně potrestal pohlednou kličkou přes brankáře Jan Bárta. O sedm sekund se hosté radovali opět, když bleskovou akci úspěšně zakončil Patrik Zayml. Pátou branku přidali Jihočeši šest minut před koncem druhé dvacetiminutovky, v rychlém úniku poslal Jan Bárta puk mezi betony Lukáše Langera, který tak zkompletoval hattrick.

Demolice branického celku pokračovala i ve třetí třetině. Ondřej Šulek zpoza branky našel volného Milana Dančišina, který prudkou střelou uklidil puk do branické branky. Pomyslný sedmý hřebík do rakve přidal po necelé půlminutě od šesté branky Radek Seidl. Střelecké trápení domácích pokračovalo i nadále, velkou šanci měl Dominik Novák, ten trestné střílení ale nakonec nedokázal úspěšně proměnit. Gól útěchy pro Kobru přišel dvě minuty před koncem základní hrací doby, když po pohledné akci skóroval extraproduktivní Kamil Bříška. Na osmou hostující branku, kterou vsítil Tomáš Hajič šťastným prošťouchnutím puku za záda branického gólmana, dokázal odpovědět přesnou trefou domácí Filip Hlinka.

Kobra si díky prohře Kolína ve středočeské Příbrami 1:3 uhájila první příčku ve skupině Střed, pokud svěřenci Miloslava Šeby ale prohrají i v příštím zápase s Kolínem, můžou se propadnout až na čtvrtou příčku zaručující postup pouze do předkola play-off.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Na tento zápas musíme rychle zapomenout a připravit se na Kolín. Dnes nám nevyšlo nic, odzadu dopředu to nefungovalo. Nemůžeme se ale vymlouvat, jestli je Sochůrek nemocný nebo ne, dnešní zápas nebyla otázka gólmana. Šlo o kolektivní výkon mančaftu. Neříkám, že jsme nechtěli, ale byli jsme u všeho pozdě. Takže všechno špatně."

Arpád Györi (HC Tábor): "Výsledek byl samozřejmě jednoznačný. My jsme rádi, že po předchozích peripetiích s koncovkou nám to tam napadalo. Viděli jsme, že Kobra také neměla ideální výsledky a dvakrát prohrála a že bychom to mohli nějakým způsobem zvládnout. Což se povedlo, zápas byl dobrý, bylo vidět u kluků nasazení a elán. Hlavně nám to tam ale napadalo, což je pozitivní před dalšími zápasy. Zápas byl jednoznačný, ale byly tam pasáže, kdy měla Kobra také šance. Dominik Šorf je ale vychytal a podržel nás v těchto fázích. Jinak jsme kontrolovali v podstatě celý zápas."



partneři klubu