28.09.2019

Kobra pokračuje ve velkém stylu! Debaklem Číny drží neporazitelnost

Vít Trubička


Tak to byla fantazie! Další utkání sehrál branický celek proti čínskému nováčkovi soutěže. Už od počátku se projevovalo, kdo je papírovým favoritem a Kobra si i celkem pohodlně dokráčela k vítězství 11:2. Díky tomu se nadále drží bez jediné prohry na samotném výsluní tabulky a směle míří za vytouženým cílem.


5. kolo, 28.09.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

China Golden Dragon

11:2

(5:1, 2:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 1. Bříška (Tondr, Plíhal), 2. Petrov (Heldák, Bříška), 4. Antončík (Slanina, Drahorád), 19. Heldák (Smejkal, Šmíd), 20. Antončík, 28. Smejkal (Heldák, Šefl), 37. Šťastný (Tondr), 42. Hlinka (Šťastný, Novák), 45. Mrkvička (Bříška, Tondr), 47. Plíhal (Šteiner), 53. Šteiner (Bříška, Tondr) – 5. M. Kučera (J. Kučera, Siang), 47. Čou (Ch. Li). Rozhodčí: Vokřál - Svoboda, Ovsík. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 263. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 9:1, 9:2, 11:2.

HC Kobra Praha: Langer (Sochůrek) – Valík, Knesl, Šefl, Šmíd, Šteiner (A), Mrkvička, Drahorád – Šťastný, Hlinka, Slanina, Heldák, Smejkal, Novák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal, Hrubý, Antončík (C)

China Golden Dragon: Sia (P. Chan) – J. Chan, Čchang, S', J. Wang, Siao-tung Wang (A), Č. Wang, Jao, J. Kučera – M. Li, Husarik (A), Čchu, Sung, Siang, Ch. Li, M. Kučera, Čang, Čou, Si-chan Wang, Ma

Komentář k utkání

Do utkání vstoupila Kobra ve vysokém tempu. Už po prvních 21 vteřinách hry našel mezeru mezi betony gólmana Sia nejproduktivnější hráč Pražanů Kamil Bříška. V rychlém sledu pojistil vedení branického týmu Daniil Petrov a následně i Šimon Antončík. Kobra tak již ve čtvrté minutě vedla o tři branky.

Pak ale nastala první trefa čínského týmu. V přesilovce zafungovala souhra bratří Kučerů a Jakub našel na modré čáře Michala Kučeru, který vypálil kotouč přesně do pravé šibenice Langerovy branky. Posléze se ale opět dařilo více pražskému týmu. Ten navíc drahnou dobu nastupoval v početní výhodě. Přes mnoho střel jsme si ovšem na další gól museli počkat až do devatenácté minuty, kdy Denis Heldák přesně zakončil Smejkalovu nahrávku.

Vstřelený gól Branické nabudil ještě k jednomu gólu do šaten. Z úhlu dokázal vymést prostor u levé tyče Šimon Antončík a svou druhou trefou pojistil Kobře vedení po první třetině 5:1.

Úvod druhé periody přinesl sice zisk kotouče pro čínský tým, vzápětí si jej ale Kobra vybojovala zpět a pokračovala v útočných nájezdech na branku Siaa. K tomu ji dopomohla další přesilovka. Také z toho nemohlo vzejít nic jiného než další vstřelený gól domácího týmu. Po rychlé kombinaci byl úspěšným střelcem Jan Smejkal.

Kobra i nadále pokračovala v útočné hře před brankou Draků. Číňané ovšem proti ní dosti dlouho vzdorovali. Proto také nebyl i přes větší množství šancí domácích k vidění gól. Naopak hostům se otevřela příležitost v podobě vlastní přesilové hry, což jim ovšem vydrželo pouhých deset vteřin.

Domácí tým se ale ještě pokusil v závěru soupeře zatlačit. A přineslo to kýžené ovoce. Po samostatném úniku po levém křídle dokázal přesně uklidit kotouč do branky soupeře Tomáš Šťastný. Shengrong Sia pak ještě musel čelit několika dalším střelám z holí svých soupeřů, leč žádnou další za svá záda nepustil. I tak ale Kobra vstupovala do závěrečné třetiny s pohodlným vedením 7:1.

Do závěrečné periody vstoupili Pražané opět ve velkém tempu. Výsledkem toho byl gól Filipa Hlinky již v 42. minutě. Domácí tým pokračoval v tlaku na branku Sia i nadále, gólman celku čínského draka ale nějakou chvíli na soupeře vyzrával.

Přesto nakonec neodolal přesné trefě Tomáše Mrkvičky. Tím se ale rozhořela rychlá vzájemná přestřelka, neboť na jeho trefu vzápětí reagoval Ťin-Chao Čou, který vstřelil druhý gól Číňanů. Fanoušci Kobry se ovšem hned poté dočkali vytoužené „desítky“. Z bezprostřední blízkosti překonal Siaa Tomáš Plíhal.

Branické ovšem s desátým gólem neopustil střelecký apetit a gólman Sia musel čelit dalšímu množství střel z holí domácích hráčů. Díky tomu nezůstala střelecká listina uzavřená a další zářez na mí si připsal Dominik Šteiner.

Hra téměř na jednu branku pokračovala i nadále a stále se musel strážce čínské svatyně velmi ohánět. Žádnou střelu ale za svá záda již nepustil. I tak ale Kobra pokračuje ve svém vítězném tažení. Čínskému draku nadělila další vysoký debakl, tentokrát 11:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Chtěli jsme zapojit všechny hráče do utkání. Nebylo to o tom, že bychom chtěli honit góly za každou cenu, ale aby si všichni zahráli a byli připraveni do utkání s Příbramí, které bude daleko těžší. A to zápas splnil. Začátek byl dobrý, dokázali jsme vstřelit tři góly, ale potom v druhé třetině to vázlo. Nicméně utkání je odpovídající tomu, jak na tom oba týmy momentálně jsou."

Dominik Borkovec (China Golden Dragon): "Ze začátku jsme dostali dva zbytečné góly, totéž na konci třetiny. Kdyby to skončilo 3:1, bylo by to po první třetině fajn. Kobra si posléze pohlídala zápas, šla do toho s klidem, my jsme udělali dost jednoduchých chyb v obraně. Vidíme ale u kluků určitý posun, přesto je tam stále hodně práce."



partneři klubu