25.09.2019

Braničtí v Kolíně předvedli famózní obrat a zůstávají na prvním místě!

Vojtěch Martinek


Uff, to bylo drama! Ve středu večer se hokejisté Kobry vypravili do nedalekého Kolína, kde v polovině utkání prohrávali o tři branky. Svěřenci Miloslava Šeby ale důležité utkání o první příčku v tabulce skupiny Střed nevzdali a po parádním obratu si do Prahy odváží všechny body! Hattrickem se blýskl Kamil Bříška, o zbývající tři trefy se postarali Karel Drahorád, Dominik Novák a Tomáš Plíhal.


4. kolo, 25.09.2019 v 18:07

SC Kolín

HC Kobra Praha

4:6

(1:0, 3:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. R. Martínek (Pýcha), 22. Pýcha (Malý), 30. Procházka (R. Martínek, Stehlík), 31. Kozák (Netušil, Mašín) – 22. Bříška (Plíhal), 34. Novák (Šťastný, Drahorád), 37. Plíhal (Bříška), 47. Bříška (Mrkvička), 48. Drahorád (Heldák), 60. Bříška (Heldák, Mrkvička). Rozhodčí: Zavřel – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 676. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:6.

SC Kolín: Sejpal – Barták, Březina, Jelínek, Nutil, Pýcha, Hanzl, Pilný, Havelka – Procházka, Netušil, Kysela, Martínek, Němec, Mašín, Semirád, Malý (C), Kozák, Stehlík, Zumr (A), Šafránek (A).

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Šefl, Knesl, Valík, Šmíd, Mrkvička, Drahorád – Šťastný, Smejkal, Hlinka, Novák, Heldák, Tondr, Petrov, Bříška (A), Netolický, Plíhal, Hrubý, Antončík (C).

Komentář k utkání

V první třetině vidělo přes šest a půl stovek diváků v kolínské hale jen jednu branku, která padla až po bezmála čtvrt hodině hry. Do té doby měl největší šanci otevřít skóre Dominik Zumr, který v páté minutě ve vlastním oslabení vyslal na Sochůrka jedovatou střelu z první. Tu sice pražský gólman chytil, nicméně o pár minut později už tak úspěšný nebyl – Marek Březina poslal přihrávkou do úniku Robina Martínka, který v čase 14:09 udělal první zápis na střeleckou listinu duelu.

Jen krátce po startu druhé části zvýšil náskok domácích Petr Pýcha, z dvoubrankového vedení se ale kozli radovali jen několik desítek sekund – z mezikruží na samotném začátku třiadvacáté minuty obral Sejpala o čisté konto Kamil Bříška. Až do poloviny dějství se následně pokračovalo bez branek, přičemž potom přišla studená sprcha pro Kobru. Na přesný zásah Michala Procházky rychle navázal Luboš Kozák, a domácí tak vedli už o tři branky. Svěřenci Miloslava Šeby ale nesložili zbraně a rychle odpověděli: nejdříve se v čase 33:22 prosadil Dominik Novák a tři a půl minuty před koncem kontaktní branku zařídil Tomáš Plíhal. Veterán se zkušenostmi z NHL tak zadělal na velmi dramatickou třetí část...

Hosté pak v posledním dějství svůj obrat dokonali. Svou druhou brankou v utkání nejprve vyrovnal Kamil Bříška, minutu nato se pak na střeleckou listinu zapsal Karel Drahorád, a Braničtí tak šli poprvé v duelu do vedení. Svůj hubený náskok si nakonec udrželi až do závěrečné sirény – několik sekund před koncem jejich výhru potvrdil Kamil Bříška, jenž tak uzavřel svůj první sezónní hattrick.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Utkání jsme rozehráli dobře, prvních deset minut jsme soupeře tlačili. Bohužel jsme ale nedali gól a pak jsme dostali zbytečnou branku do brejku. Nicméně i když jsme potom prohrávali 1:4, tak ve třetí třetině jsme předvedli fantastický výkon. Prokázala se síla a houževnatost týmu, dali jsme tři branky a otočili jsme stav. Je to strašně důležité, otočit utkání s kvalitním soupeřem jako je Kolín, i z hlediska psychiky. Obzvlášť nyní, když si to všechno ještě sedá. Klobouk dolů hráčům."



partneři klubu