25.10.2019

Fantazie! Junioři otočili vývoj utkání s Brodem a berou tři body

Vít Trubička


Tak to byl velmi tuhý boj juniorů Kobry proti Havlíčkovu Brodu. Zápas plný aktivní hry se spoustou šancí na obou stranách nakonec zvládla lépe Kobra, která otočila vývoj utkání ve svůj prospěch a i přes závěrečný tlak Havlíčkova Brodu dokázala udržet těsnou výhru 4:3 a zcela zaslouženě si odnáší z utkání tři body.


13. kolo, 25.10.2019 v 18:45

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

4:3

(1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Ksandr (Mucha, Pelant), 33. Káninský (Šálek), 48. Sup (Mucha), 52. Ženíšek (Káninský, Janiurek) – 4. Vacík (Trupl), 33. Musil (Cachnín), 40. Pejchal (Cachnín). Rozhodčí: Matoušek – Krátký, Svobodová. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Kobra Praha: Dusil – Ženíšek, Skalík, De Sousa, Zmeškal (A), Škutina, Pelant, Cichoň – Mucha (A), Sup, Ksandr, Káninský, Šálek (C), Stupka, Skorčík, Výrut, Janiurek, Šeba.

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd – Kerber, Škareda (C), Trupl, Marek, Endl, Sapík, Pejchal – Klofáč, Machovský, Havel, Pártl, Pokorný, Musil, Vacík, Cachnín (A).

Komentář k utkání

První třetina přinesla rychlý nástup do utkání v podání Havlíčkova Brodu. Tým z Vysočiny zprvu zasypal gólmana Dusila větším množstvím střel, ze které také pramenil první gól utkání. O něj se postaral Patrik Vacík, který dorazil do branky odražený kotouč.

Obdržený gól ale Kobru nabudil a hra se víceméně vyrovnala. Sice kotouč byl více na hokejkách hráčů Havlíčkova Brodu, přesto Braničtí místy dokázali otáčet hru a dostávat se do brejku. V závěru první třetiny využili velkého přesilovkového tlaku a přesně jednu vteřinu po jejím skončení vrátil Kobru do hry Jan Ksandr. Oba týmy tak odcházely do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhou třetinu začala o něco lépe Kobra, která do ní vstupovala v početní výhodě. Řadu šancí ale dokázal Havlíčkův Brod ustát a po skončení přesilovky se sám dostal do střeleckého tempa. Tomu Braničtí celkem dlouho odolávali, až nakonec nestačili na rychlý nájezd a dělovku Jaroslava Musila.

Na tuto trefu ale ještě ve vzájemné hře čtyři na čtyři dokázal o necelou půlminutu později odpovědět Mansúr Káninský a stav byl opět vyrovnaný. Zbytek třetiny už byl o dobývání ať už kobří, tak brodské branky. Více štěstí ale v závěru měli hosté, neboť i přes oslabení poslal Brod do vedení deset vteřin před koncem Radim Pejchal. Bruslaři tak do závěrečné periody vstupovali s těsným vedením.

Závěrečná třetina už patřila vesměs pražskému týmu. Na první akci Jana Ksandra ještě gólman Nedvěd vyzrál, proti střele Michala Supa již byl bezmocný. Kobra tak opět dokázala srovnat skóre a hra byla opět otevřená. Z mnoha šancí na obou stranách ale byla gólová ta Kristiána Ženíška. Ten rychle vystartoval po svém návratu z trestné a přesnou trefou překonal Nedvěda.

V samém závěru se Havlíčkův Brod snažil o vyrovnání, na branku Kobry si vytvořil vskutku velký tlak. Přesto obrana pražského týmu dělala maximum aby udržela vedení, což se jí také podařilo. Kobra tak vyhrála tuto dramatickou a vyrovnanou bitvu a udržela na svém ledě velmi cenné tři body.



Ohlasy trenérů

Šimon Antončík (HC Kobra Praha): Tahle soutěž je velmi vyrovnaná, tudíž i my hrajeme většinou vyrovnané zápasy. Nejinak tomu bylo proti Havlíčkovu Brodu. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že jsme prohrávali 2:3, ale kluci to zvládli famózně. Vzali to na sebe a ukázali svůj charakter a vůli něco udělat pro tým. Zvládli jsme to otočit tím, že jsme byli v tlaku a šli na bránu. Celkově bych to popsal jako ubojované vítězství.



partneři klubu