14. kolo, 05.11.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

3:0

(3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kolda (Svach, Petrov), 5. Petrák (Martínek, Tůma), 9. Novák (Straka). Rozhodčí: Hacaperka – Kučera, Sýkora. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Průběh utkání: 3:0.

HC Kobra Praha: Pittr – Tůma, Duda, Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Petrov, T. Šťastný (C), Jedlička, Janča, Novák, Míšek, Martínek, Kolda, Ksandr, Daniel.

HC Řisuty: Šubrt – Řepka, Potechin, Janda, Strnad, Pokorný – Petráš, Bláha, Janeček, Rendla, A. Šťastný, Výrut, Chamrád, Sýkora, Křepelka, Okegawa, Bílek (C).

Komentář k utkání

Úvod zápasu vyšel zcela jednoznačně lépe branickému týmu. Už v čase 3:17 ho poslal do vedení Matěj Kolda, jemuž se povedlo dorazit kotouč do odkryté branky. Gólostroj Kobry ovšem tímto nekončil, o necelou minutu později navýšil vedení Martin Petrák doklepnutím odraženého puku od gólmanových betonů.

Na 3:0 o čtyři minuty později upravil skóre po úniku po levém křídle Dominik Novák. Tlak ze strany domácího týmu ovšem ani poté nekončil, byť po zbytek času byl řisutský gólman Šubrt obezřetnější a kotouč za svá záda nepustil.

Víc toho ale pro tento večer v Braníku k vidění nebylo. Utkání bylo už na počátku 14. minuty přerušeno z důvodu nezpůsobilosti ledové plochy. Sportovně-technická komise Českého hokeje následně rozhodla, že výsledek 3:0 zůstane platný a zápas se dohrávat nebude. Kobra tak poráží Řisuty tímto rozdílem a připíše si tři body do tabulky.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Měli jsme od začátku utkání převahu, a taky jsme jí vyjádřili góly a vedli jsme 3:0. Když zbývalo 6:51 do konce první třetiny, tak došlo k reklamaci ledu z důvodu rýhy a utkání bylo přerušeno. Rozhodčí si pak zavolal trenéry obou mužstev, jestli jsou ochotní pokračovat. Trenér Řisut Pavel Křepelka se rozhodl, že pokračovat nebude, přičemž ledová plocha byla dostatečně zamrzlá a způsobilá. Rozhodčí pak následně utkání ukončil. My, jako klub, podáme podnět k jednání Sportovně-technické komise, protože se nám v případě dohrávání zápasu vytvoří drahé náklady na ledovou plochu a rozhodčí."



partneři klubu