1. kolo, 03.08.2002

HC Kobra Praha

HC Dukla Jihlava

1:2

(1:1, 0:0, 0:1)

Komentář k utkání

Atmosféra sobotního utkání vůbec nepřipomínala tu, která kolem hokejového zápasu obvykle panuje. Venku byl tropický letní den, ve kterém si většinou lidé představují vodu v úplně jiné podobě, než coby ledovou plochu, viditelně nesehraná mužstva a hokejisté bruslící po pás v mlhovém oparu.

Úvod zápasu rozhodně neprobíhal podle jihlavských představ. Na konci 3. minuty byl vyloučen Jiří Jantovský a když do jeho návratu na led chybělo pouhých sedm vteřin přišel gól z hole Ukta, 1:0. Dukla odpověděla stejnou mincí až o pět minut později, kdy branku Kobry přesně zamířil Ladislav Rytnauer a bylo vyrovnáno, 1:1. Hokej se následně z hřiště úplně vytratil a znovu se objevoval jen ve velmi mizivém množství. Za zmínku snad stojí pouze neproměněná sóla Bakuse a velké šance Jantovského a Cmunta.

S přibývajícím časem se všichni přítomní začali připravovat na prodloužení a zaobírali se také myšlenkou, že by o postupujícím nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ostatně stejně přeci vloni přes Kobru přešel i Liberec. Prodloužená se ovšem vůbec nehodilo do plánu Jiřímu Jantovskému, a vlastně možná ani domácímu gólmanovi. V době, kdy už časomíra ukrajovala z utkání poslední vteřinky, vyjel brankář Kobry za pukem, aby ho rychle rozehrál do bezpečí. Ten se mu ovšem nechtěně zamotal pod nohama a než ho pak stačil dostatečně pokrýt, objevil se vedle něj Jaroslav Mareš. Jihlavský útočník vyškrábl nešťastnému gólmanovi puk z pod lapačky, naservíroval ho najíždějícímu Jantovskému a tomu nezbývalo, než ho poslat do zcela odkryté klece, 1:2. Do konce normální hrací doby v tu chvíli chybělo pouhých 18 vteřin! V sobotním utkání tak nakonec nevyhrál lepší, ale rozhodně šťastnější tým.

Převzato z hcdukla.cz




partneři klubu