20.09.2020

Poprvé za tři body! Juniorka v nedělní domácí premiéře porazila Písek

Vojtěch Martinek


Po smolném pátečním utkání v Chrudimi, kde svěřenci Miloše Pecky podlehli tamní juniorce 5:6 po prodloužení, přivítali Braničtí na svém ledě v neděli odpoledne Písek. V utkání šli sice jako první do vedení hosté, Kobra ale zvládla ještě do konce úvodní dvacetiminutovky stav otočit a do závěrečné sirény už Krále k ničemu nepustila. Po vítězství 5:2 tak poprvé v ročníku bere tři body, dvěma brankami se blýskl Jan Ksandr a další trefy přidali Jan Výrut, Kristián Ženíšek a Michal Novák.


2. kolo, 20.09.2020 v 12:00

HC Kobra Praha

IHC Králové Písek

5:2

(2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Výrut, 18. Ksandr (Nápravník O., Suda), 38. Ženíšek (Svoboda), 41. Ksandr (Nápravník O., Ženíšek), 60. Novák – 2. Ryba (Petřík), 55. Kalčík (Brož, Tampier). Rozhodčí: Vokřál – Svobodová, Hradil. Vyloučení: 6:5, navíc Černý (KOB) a Kurfürst (PIS) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Kobra Praha: Dusil – Bucek, Jiráček, Stejskal, Ženíšek (A), Nápravník A., Suda – Svoboda, Ribarovski, Procházka, Míšek, Sekula, Černý, Ksandr (C), Rejna, Výrut, Bauer, Novák, Nápravník O.

IHC Králové Písek: Buchta – Polák, Kocour, Půst, Kulvejt, Tampier (A), Kurfürst, Krejčí – Kalčík, Petřík (A), Novotný (C), Kantor, Wimmer, Kovařík, Ryba, Lechnýř, Andrle, Brož.

Komentář k utkání

Kobra do utkání nevstoupila šťastně. Už necelé dvě minuty po úvodním buly totiž z nepřehledné situace před domácí klecí otevřel skóre Adam Ryba, a hosté se tak rychle ujali vedení. To jim ale nakonec nevydrželo dlouho, jelikož záhy nato Buchta nestihl zastavit zakončení Jana Výruta, který z bezprostřední blízkosti písecké svatyně vyrovnal na 1:1.

Na další gól si zhruba tři desítky diváků v mrazivé hale musely počkat až do závěru periody. Ke konci třetiny se nechali krátce po sobě vyloučit Brož s Kantorem a Kobra následnou dvojnásobnou přesilovku naplno využila. Po krátké kombinaci se kotouč dostal na hůl domácího kapitána Jana Ksandra, a v průběhu první přestávky tak na světelné tabuli nad západní brankou svítil stav 1:0.

Druhá perioda příliš atraktivní podívanou nenabídla. Skromné publikum sledovalo vesměs vyrovnanou hru, která ale postrádala větší střelecké příležitosti. Hezkých, propracovaných akcí bylo k vidění jen poskrovnu, místo toho projev obou celků doprovázela řada menších či větších nepřesností.

Rušno v hale udělal až dvě minuty před koncem Kristián Ženíšek nenápadnou lehkou střelou z mezikruží, kterou překvapil nejen nepřipraveného Buchtu v hostujícím brankovišti, ale také většinu přítomných diváků. Branický obránce svému celku nadělil dvoubrankový náskok, se kterým svěřenci Miloše Pecky šli do poslední třetiny.

Pořádnou ránu Králům uštědřil hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky Jan Ksandr. Forvard Kobry po souhře s Nápravníkem jednoduše zastrčil kotouč do odkryté části klece a svým druhým zásahem v zápase vysál z hostů většinu energie, jenž v průběhu pauzy načerpali. Písek pak sice ještě snížil gólem Jakuba Kalčíka a dvě a půl minuty před koncem se rozhodl zkusit štěstí při hře bez brankáře, na další zdramatizování se už ale nezmohl. Výhru tak jen zásahem prázdné klece potvrdil Michal Novák.




partneři klubu