04.03.2020

Úspěšná generálka na předkolo! Kobra předvedla tříbodový obrat

Vojtěch Martinek


Kobra v posledním duelu před play-off poměřila síly s Českými Budějovicemi, kterým vrátila porážky z předchozích dvou vzájemných střetnutí a uspěla v Hokejovém centru Pouzar 4:1! Hosté sice na konci první části šli do vedení, od druhého dějství se už ovšem utkání neslo v režii Branických, kteří za Hausera postupně poslali čtyři kotouče, a rozhodli tak o svém vítězství.


42. kolo, 04.03.2020 v 18:00

HC David Servis České Budějovice

HC Kobra Praha

1:4

(1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Krcho (Tejko, Dudáček) – 39. Hlinka (Petrov, Furch), 50. Tondr (Bříška, Šťastný), 51. Davídek (Novák, Bárta), 55. Bárta (Davídek, Smejkal). Rozhodčí: Jílek – Vavruška, Bělohlav. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 124. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC David Servis České Budějovice: Hauser – Svach, Sičák (A), Škopek, Dudáček – Hřebejk, Krcho, Pecka, Silný, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Šulčík (C), Hrala.

HC Kobra Praha: Wolf – Šefl, Šteiner, Popela, Mrkvička – Heldák, Bříška (C), Bárta, Furch, Tondr, Novák, Davídek, Smejkal, Šťastný (A), Petrov, Hlinka.

Komentář k utkání

Kobra do posledního duelu základní části nevstoupila úplně nejlépe – v průběhu první poloviny úvodního dějství byla hned dvakrát vyloučena, a strávila tak celkem čtyři minuty v oslabení. Domácí ovšem ani jedno z nich nepřetavili, obdobně si pak počínali i hosté při jejich první početní výhodě po vykázání Hřebejka. Čekání na gól ukončil až půl minutu před koncem třetiny Vojtěch Krcho, a po první části tak v Českých Budějovicích platilo skóre 1:0.

Vyrovnání přišlo až v čase 38:12. Krátce předtím museli Braničtí ještě bránit dlouhé oslabení tři na pět, což se jim podařilo, a zásah Filipa Hlinky tak znamenal, že na půdě David Servisu se začínalo zase od začátku. Závěrečné desítky sekund pak žádné další trefy nenabídly, a po dvou periodách tedy oba celky odcházely do kabin za stavu 1:1.

V závěrečné třetině vzala Kobra věci do svých rukou. V polovině dvacetiminutovky Hausera prostřelil Lukáš Tondr, na jehož zásah jen krátce poté navázal Milan Davídek. O chvilku později skóroval Michal Bárta a začínalo tak být jasné, že tři body poputují do Braníku. V závěru mohli ještě hosté zvýšit z trestného střílení, které ovšem neproměnili. Sečteno, podtrženo: Budějovice – Kobra 1:4.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Vzhledem k tomu, že Aleš Knesl onemocněl, jsme dnes měli problémy se sestavou, hlavně v obraně. Hráli jsme jen s pěti obránci, přičemž v defenzívě vypomohl Smejkal. V první třetině nám to moc nefungovalo, byli jsme nedůrazní a dělali jsme hodně chyb. Soupeř nás také přestřílel. Od druhé třetiny jsme se ale chopili iniciativy a pak už to bylo lepší. Nyní se musíme pořádně připravit na Klatovy."



partneři klubu