04.01.2020

Kobra do nového roku výhrou nevstoupila, z jihu si veze prohru 4:6

Libor Kokoška


Kobra jela do Českých Budějovic jako jasný favorit, s tamním David Servisem ještě ani jednou v této sezóně neprohrála, vždy se jí navíc povedlo vstřelit více než šest branek. První zápas v novém roce se ale svěřencům Miloslava Šeby nepovedl podle představ, z jihu Čech tak nakonec braničtí hokejisté odjíždí i kvůli nepodařenému vstupu do utkání bez bodu. Důležitý milník ve své kariéře zaznamenal Tomáš Šťastný, který získal svůj 250. bod ve druhé lize.


28. kolo, 04.01.2020 v 18:00

HC David Servis České Budějovice

HC Kobra Praha

6:4

(4:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Vak (Šulčík), 5. Beránek (Krcho, Silný), 9. Tejko (Dudáček), 11. Sičák (Marek, Šulčík), 49. Škopek (Marek, Tejko), 60. Šulčík) - 7. Šťastný (Popela), 31. Hlinka (Smejkal, Šefl), 45. Tondr (Bříška, Bárta), 54. Tondr (Mrkvička, Bříška). Rozhodčí: Šperl - Žídek, Dědek. Vyloučení: 4:4, navíc Hřebejk (DSB) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 134. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC David Servis České Budějovice: Hauser - Sičák, Dudáček, Krtek, Doktor, Svach, Škopek, Lytvynov - Hřebejk, Sumerauer, Beránek, Marek, Šulčík (C), Ferebauer (A), Silný, Krchko, Tejko, Vak.

HC Kobra Praha: Langer (21. Sochůrek) - Popela, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl - Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Hotěk, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Bárta, Petrov, Antončík (A).

Komentář k utkání

Tým postavený okolo kapitána Šimona Antončíka vyjížděl na jih Čech s vědomím, že případná výhra může pražské hokejisty posunout zpět na druhé místo – tedy to poslední, které zajišťuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Už v úvodu ale Pražané přišli o iluze, z blízkosti branky se po třech odehraných minutách trefil Tomáš Vak, který nastartoval českobudějovický gólostroj. Přesně po minutě se fanoušci v Hokejovém centru Pouzar mohli radovat znovu, Vojtěch Krcho našel Martina Beránka, který se z nadějné střelecké pozice nemýlil. V sedmé minutě se pak sice Kobře povedlo snížit, když Tomáš Šťastný úspěšně zakončil svou samostatnou akci, budějovický válec to ale přesto nezastavilo. Po úniku po pravém křídle skóroval domácí Miroslav Tejko, o dvě minuty později se pak překonal přesouvajícího se Lukáše Langera i Vladimír Sičák. David Servis tak rázem vedl 4:1 a nad Kobrou se smrákalo.

Do druhého dějství branický celek naskočil s Lukášem Sochůrkem, který vystřídal v brankovišti Lukáše Langera. To, že důvěru trenéra dostal sešívaný odchovanec správně potvrdil i výborným zákrokem ve 31. minutě, kdy betonem srazil zakončení Michala Silného. Kobře se navíc z následného rychlého brejku povedlo skórovat, po přihrávce Jana Smejkala se do dobré střelecké pozice dostal Filip Hlinka. Ten zkušeně uklidil puk pod víko budějovické branky. Branické naděje na vyrovnání se rozhořely po kombinaci na ose Kamil Bříška – Lukáš Tondr, na jejímž konci se druhému jmenovanému povedlo vsítit třetí pražskou branku. Euforie hostujících fanoušků ale nevydržela dlouho, dvě minuty před koncem třetiny Petr Škopka svou dělovou ránou rozezněl tyč branické branky, od které se pak puk odrazil za záda Lukáše Sochůrka.

Naděje na zisk bodu ze sobotního zápasu pak ještě dodal hostujícím hráčům gól Lukáše Tondra, který dokázal tečovat nahození Tomáše Mrkvičky od modré za záda brankáře Martina Hausera. Vítězství servismanů potvrdil svou trefou do prázdné branky 45 sekund před koncem zápasu Roman Šulčík.

Kobra si svou nečekanou prohru zkomplikovala situaci v boji o první dvě místa. Na první Kolín ztrácí už čtyři body, Středočeši navíc mají zápas k dobru. Už ve středu pak Kobra doma přivítá západočeské Klatovy.



Ohlasy trenérů

Milan Kupka (HC DS České Budějovice): "Já si myslím, že z naší strany to bylo zasloužené vítězství, i když Kobra hrála velice dobře, zejména pak ve druhé třetině. Braničtí hokejisté se zlepšili a my jsme s nimi začínali mít problémy. Nakonec ale z převahy nedokázali moc vytěžit, náskok jsme si dokázali udržet a myslím si, že ten pátý gól zápas rozhodl. Kobra je dobrý, slušný soupeř, nehrálo se nijak zákeřně."

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Byla to otázka první třetiny, kterou jsme nezvládli. Tam nám utekli na 4:1. Což se jim pak trošku vymstilo, protože jsme pak byli ve druhé třetině jasně lepší, ale bohužel jsme nedokázali proměnit všechny naše šance. Ve třetí třetině se zatáhli zpátky, ubránili to a bohužel pak přišel i jejich pátý gól."



partneři klubu