30.08.2019

Povedená druhá třetina znamená další výhru nad Řisuty

Vít Trubička


Další vydařené přípravné utkání pražské Kobry. Po rozehrávacím začátku na to Braničtí v druhé třetině pořádně šlápli a i přes závěrečnou přestřelku třetí periody nakonec uzavírají poslední venkovní utkání letní přípravy. Velmi se činila dvojice Šťastný - Bříška, která byla u velkého množství gólů Kobry.


přát., 30.08.2019 v 19:00

HC Řisuty

HC Kobra Praha

4:7

(1:1, 0:3, 3:3)

Branky a nahrávky: 17. Vyskočil (Huml, Náprstek), 46. Hovsepyan (Bernáth), 53. Bernáth (Zavřel), 55. Řepka (Patyk, Formánek) – 4. Keszi (Knesl, Šťastný), 22. Šťastný (Planý), 27. Plíhal (Tondr, Bříška), 29. Tondr (Planý), 41. Bříška (Šťastný), 47. Plíhal (Šťastný, Bříška), 60. Bříška (Tondr, Šťastný). Rozhodčí: Čáp – Pokorný, Doskočil. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 4:6, 4:7.

HC Řisuty: Jiroušek – Potěchin, Rudovský, Novák A., Novák F., Dostál, Vencovský, Bernáth, Zavřel – Formánek, Řepka, Fortelka – Vyskočil, Huml, Náprstek – Paršakov, Šilhan, Danov – Holub, Patyk, Hovspejan.

HC Kobra Praha: Langer – Šteiner, Mrkvička, Valík, Knesl, Šmíd, Šefl, Tondr, Bříška, Plíhal, Keszi, Hlinka, Šťastný, Planý, Furch, Brož.

Komentář k utkání

Počátek první třetiny přinesl zprvu akce Řisut, které ve všech případech polapil Lukáš Langer. Postupem času se ovšem dostávala i Kobra do hry, což pramenilo v první gól utkání. O ten se postaral debutant v dresu Kobry Vincent Keszi, když dorazil kotouč, několikrát odražený o gólmana Jirouška. Následně se hra vyrovnala a množství nadějných střel bylo k vidění na obou stranách.

Domácím Řisutům posléze pomohly přesilové hry. Tu první sice ještě buldoci nevyužili, leč v té druhé už byl tlak na branku Kobry velký a David Vyskočil našel volný prostor u pravé tyče Langerovy svatyně, do něhož přesně kotouč uklidil a vrátil svůj tým do hry. Přes další střelecké pokusy na obou stranách se již na skóre nic nezměnilo a po první třetině byl stav nerozhodný – 1:1.

Druhá třetina už přinesla trochu větší tlak na branku Petra Jirouška, který využil svou trefou z počátku třetiny Tomáš Šťastný. Nic se na útočné hře hostujícího celku nezměnilo ani s přibývajícími minutami, ve kterých musel řisutský gólman čelit mnoha střeleckým pokusům ze strany Kobry. Střelecky úspěšný byl ale až Tomáš Plíhal, který dokázal využít přesilovku.

Chvilku po něm padl i další gól Kobry, tentokrát z hole Lukáše Tondra. Posléze se ale do většího množství šancí dostávali i domácí hokejisté. Na kahánku měla Kobra spíše v závěru třetiny po několikerých pokusech Jakuba Šilhána. Přes Lukáše Langera ale Řisutští nedokázali kotouč protečovat ani v jednom případě, tudíž Kobra do závěrečné periody vstupovala s vedením 4:1.

Ve třetí třetině se opět povedlo dát Kobře rychlý gól v podání Kamila Bříšky. Následovala ale vzájemná přestřelka, která byla doplněna mnoha vyloučeními, ať už na jedné, či na druhé straně. Velmi brzy dokázal snížit Norair Hovsepyan, na něhož střelecky reagoval Tomáš Plíhal.

V posledních minutách hry ale Řisuty dostaly Kobru pod vysoký tlak, z čehož pramenily trefy Filipy Bernátha a Pavla Řepky. Ty domácí tým nabudily k dalším střeleckým příležitostem, díky čemuž byl také odvolán z branky Petr Jiroušek. Na gól ale domácí již nedosáhli, naopak na konečných 7:4 pro Kobru ještě dokázal upravit skóre Kamil Bříška. Kobra tak zejména po vydařené druhé třetině zaslouženě vyhrála.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): V dosavadní fázi přípravy máme velké množství tréninků. Na utkání se podepsalo i počasí, neboť led nebyl úplně optimální. Ale nějak jsme se s tím vypořádali, některé góly padaly i po hezkých akcích. Škoda jen, že jsme si oslabeními zkomplikovali třetí třetinu, byť samotný závěr jsme si pohlídali.



partneři klubu