23.02.2019

Dorostenci zvládli nadstavbu proti Spartě, i přes porážku mají bod

Vojtěch Martinek


V sobotu odpoledne zavítal na branický zimní stadion obávaný soupeř – pražská Sparta, která naposledy prohrála na začátku prosince. Dorostenci sice nepředvedli proti Goliášovi špatný výkon, po základní hrací době si ovšem do statistik připsali krutou porážku 2:6. Přeci jen však pro ně nakonec mělo střetnutí aspoň trochu šťastný konec. V nadstavbě jim totiž bod navíc vystřelil Lukáš Strnad.


33. kolo, 23.02.2019 v 12:00

HC Kobra Praha

HC Sparta Praha

2:6

(0:1, 0:4, 2:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Frydrich (Tůma), 57. Strnad (Nápravník), rozh. gól v nadstavbě 62. Strnad (Stejskal) – 18. Brůna (Němec), 28. David (Straka), 35. Mácha (Krupička, Broš), 36. Mácha (Höll, Krupička), 40. Vitouch (Adamec, Červenka), 45. Bareš (Höll, Straka). Rozhodčí: Sýkora – Hynek, Ganger. Vyloučení: 0:6, 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 72. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:6, 2:6.

HC Kobra Praha: Tuček (Černý) – Kalajev, Stejskal, Bucek, Mašek, Šesták, Bartoň, Frydrich – Král (C), Tichý (A), Nápravník, Rajilič, Sekula, Halfar, Strnad, Tůma, Bauer.

HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ludvík, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Němec, Vitouch (A).

Komentář k utkání

Úvodní dějství přineslo překvapivě vyrovnanou podívanou – Kobra se papírově lepšího soupeře nezalekla a pořádně mu znepříjemňovala život. Sparta se ovšem postupně dostala do tempa a už v osmé minutě mohla z přečíslení dva na jednoho otevřít skóre, jenže celou akci na poslední chvíli zhatil duchapřítomný domácí obránce.

Pár okamžiků na to se mohla prosadit zase Kobra. Stanislav Tichý proklouzl skrz holešovickou defenzívu a jeho výpad musel zastavit až Krbeček, který zakončení domácího forvarda vykryl betonem. Z první branky utkání se tak nakonec přeci jen radovali hosté – v polovině osmnácté minuty našel Richard Němec na modré čáře připraveného Patrika Brůnu, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Druhá třetina se už vyvíjela dle sparťanských představ. Po pomalejším startu rozjel střelnici v čase 27:41 František David, po jehož trefě se domácí Sekula nechal vyloučit za hákování. Toto vyloučení, ani to následné, kdy na lavici hanby putoval Stejskal, sice svěřenci trenérského dua Žemlička–Šrek nevyužili, mrzet je to ale vůbec nemuselo...

Do tříbrankového vedení je zkraje pětatřicáté minuty poslal Adam Mácha, který se o pár chvil později prosadil ještě podruhé. Šestákovo hákování pak setiny před závěrečnou sirénou potrestal Michal Vitouch a ač se tento zásah branickému publiku hodně nelíbil, rozhodčí jej rezolutně uznal. Sečteno, podtrženo – 0:5.

Z pětibrankového manka se rázem stalo šestibrankové. Po rychlé akci se v úvodu závěrečné dvacetiminutovky prosadil Albert Bareš, a přidal tak další hřebík do rakve domácího celku. Po souhře Bareše s Höllem se mohl v síti třepetat už sedmý kotouč, druhý jmenovaný ale z bezprostřední blízkosti brankoviště klec minul.

Kobra v závěrečných deseti minutách ukázala, že i přes silně nepříznivý stav zbraně skládat rozhodně nehodlá. Krbečka o čisté konto z prudkého protiútoku připravil Tomáš Frydrich, po vykázání Vitoucha pak na 2:6 snížil Lukáš Strnad. Na další zdramatizování už ale Branickým nezbýval čas, a tři body si tak odvezla do Holešovic Sparta.

Již tradiční nadstavba pak byla hotová velmi rychle. Minutu a půl po jejím startu totiž rozhodl Lukáš Strnad, a urval tak pro svůj tým aspoň bod, který je vzhledem k vyrovnaným bojům o udržení v nejvyšší soutěži pro Kobru velmi důležitý.




partneři klubu