24.11.2018

Braničtí smazali tříbrankové manko a z Trutnova vezou bod

Vojtěch Martinek


Po první třetině to s nimi vypadalo špatně, nakonec si ale svěřenci Miloslava Šeby z Podkrkonoší odváží jeden bod. Třígólovou ztrátu postupně rozebrali Tomáš Šťastný, Martin Semrád a Jan Šergl, čímž poslali utkání do nájezdů. V nich o vítězství domácího celku rozhodl v sedmé sérii Chytráček.


20. kolo, 24.11.2018 v 18:00

HC BAK Trutnov

HC Kobra Praha

4:3sn

(3:0, 0:1, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Martinec (Chytráček, Bezděk), 10. Ukhin (Bezděk, Fedulov), 12. Ukhin (Kalla, Fedulov), rozh. náj. Chytráček – 25. Šťastný (Šergl, Šteiner), 43. Semrád (Verbík R.), 58. Šergl. Rozhodčí: Veinfurter – Bohuněk, Řezníček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 511. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

HC BAK Trutnov: Ašenbrenner – Kynčl, Vácha (A), Pražák, Šefl, Suvorov, Poul, Suk, Bezděk – Chytráček, Martinec, Fedulov, Ukhin, Kalla, Šimeček, Semorád (C), Kubinčák (A), Smékal, Janoušek, Vacek, Tatar.

HC Kobra Praha: Mouček – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Hrubý, Netolický, Šeba, Kysela, Guselnikov, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka

Komentář k utkání

První dějství patřilo domácím, kteří se ihned po ubránění brzkého oslabení dali do práce. Studenou sprchu pro hosty odstartoval trefou ve čtvrté minutě Jakub Martinec a v polovině dějství se pak dvakrát krátce po sobě prosadil Jaroslav Ukhin. Do kabin se tak po siréně odcházelo za stavu 3:0, jelikož Braničtí nezvládli využít ani jednu ze dvou přesilovek ze závěru dějství.

Kobra ve druhé třetině ukázala, že nehodlá skládat zbraně. Pět minut po úvodním buly připravil Ašenbrennera o čisté konto po spolupráci se Šerglem Tomáš Šťastný, který si tak do statistik připsal už patnáctou trefu v letošním ročníku. To by jediný zásah ve prostředním dějství a hosté tak po čtyřiceti minutách prohrávali o dvě branky.

Pražanům se vstup do závěrečného dějství vydařil a rázem světlo světa spatřila kontaktní branka – v přesilovce od modré vypálil Martin Semrád a svou trefou vykřesal pro svůj celek jiskru naděje. Hosté bojovali dál a jejich snahy nakonec vedly k vyrovnávacímu gólu po individuální akci Jana Šergla v osmapadesáté minutě. Následně mohl o výsledku z velké šance definitivně rozhodnout domácí Martinec, který ale neunesl tíhu okamžiku a Bauer Hockey Arenu tak čekalo prodloužení.

V něm se žádný hrdina nenašel a na řadu přišly nájezdy, v nichž vítězství domácím přisoudil Petr Chytráček. Braničtí se tak z Podkrkonoší po velké bitvě vrací pouze s bodem.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Začali jsme špatně. Ve druhé minutě jsme měli přesilovku, ale nedokázali jsme ani vystřelit. V první třetině jsme byli moc otevření, což soupeř potrestal a prohráli jsme jí 0:3. Od druhé třetiny jsme se pak srovnali v obraně a začalo to fungovat. Začali jsme hrát to, co chceme. Před koncem se nám podařilo srovnat a šli jsme do prodloužení, kde jsme byli aktivnější. V nájezdech byl ale potom šťastnější Trutnov. Teď se musíme připravit na Klatovy, jelikož na čtvrté místo ztrácíme jen bod. Musíme udělat všechno proto, abychom je porazili."



partneři klubu