07.03.2024

Kobra ztratila vedení, o postupu se rozhodne v sobotu

Martina Nová


Kobra měla během čtvrtečního zápasu mečbol a mohla si proti Mostu zajistit postup do čtvrtfinále. Dlouho to vypadalo nadějně, když po první třetině domácí vedli 2:0. Jenže ve druhé dvacetiminutovce hosté vsítili gól do kabiny a ve třetí části kobří sestavu kompletně rozebrali. Svěřenci Miloslava Šeby padli výsledkem 2:4 a o postupujícím se rozhodne v sobotu na ledě Mostu.


PK2, 07.03.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

MOSTEČTÍ LVI

2:4

(2:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Stejskal (Bříška, Vlček), 19. Houška (Tichý) – 40. Řehoř (Šimeček, Jindra), 48. Šimeček (Řehoř, Steinocher), 53. Šimeček (Steinocher), 58. Havlůj. Rozhodčí: Šperl – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

HC Kobra Praha: Málek – Stejskal, Šteiner (A), Duda, Shaklein, Dudáček, Horáček – Bříška (A), Šťastný (C), Nagy – Houška, Tichý, Vlček – Míšek, Petrák, Kvasnička – Matuška, Janča.

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl – Křen, Havlůj (C), Steinocher, Hoffmann, Rykl, Böhm (A), Vojíř – Berčík, Písařík, Procházka – Jindra, Řehoř, Šimeček – Buberl, Král, Mical.

Komentář k utkání

Kobra vkročila do zápasu na výbornou. Hned v první minutě se hosté provinili hrou v šesti a následovalo jejich oslabení. Přesilovou hru tak v úvodní trefu utkání proměnil Jiří Stejskal. Pražané měli v první dvacetiminutovce více ze hry, úspěšně se navíc ubránili oslabení, v němž se blýskl velkou šancí Písařík. Dvě minuty před sirénou pak na 2:0 zvýšil Vladislav Houška.

Také ve druhé třetině měla Kobra herní převahu, nicméně hosté nesložili zbraně. Hned v úvodu se musel mít Málek na pozoru před souhrou Šimečka a Micala. Příležitost pro snížení v podobě přesilovky Most nevyužil, naopak se do šance dostal domácí Tichý. Ani jeden z celků nedokázal další vyloučení ztrestat, přesto se skóre na tabuli měnilo. Ve 40. minutě využil chybné rozehrávky kobří obrany Ivan Řehoř a snížil na 2:1.

Gól do kabiny měl na hosty přesně takový efekt, jaký potřebovali. Ve 48. minutě totiž srovnal stav Jaroslav Šimeček a pomyslně se začínalo od nuly. Jenže ztracené vedení mělo neblahý vliv na domácí psychiku, proto netrvalo dlouho a Málek tahal kotouč ze své sítě potřetí. Poprvé v zápase poslal Most do vedení svou druhou trefou Jaroslav Šimeček. Tři minuty a deset vteřin před koncem třetí části si domácí vzali oddechový čas, po kterém následovala hra bez gólmana. Mostečtí toho využili a na 2:4 zvýšil Aleš Havlůj. O postupu do čtvrtfinále se tak rozhodne v sobotu v Mostě.




partneři klubu