02.03.2024

Kobra podlehla Chebu v prodloužení a v předkole ji čeká Most!

Tadeáš Podolka


Družině Miloslava Šeby se závěr nadstavby úplně nevyvedl, když nestačila na Cheb, kterému podlehla 3:2 v prodloužení. O soupeři pro play off je tak definitivně rozhodnuto, bude to předposlední tým skupiny A - MOSTEČTÍ LVI.


II/12, 02.03.2024 v 18:00

HC Stadion Cheb

HC Kobra Praha

3:2pr.

(2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. V. Skuhravý (Rozhon, Davídek), 4. Čejka (Tóth, Prošek), 62. Rozhon (Kořán, Krutina) – 24. J. Stejskal (Šťastný, Bříška), 35. Houška (S. Tichý, Petrák). Rozhodčí: Glanc – Tichý, Herles. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 469. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Stadion Cheb: K. Kolář – Šik, Karpov, V. Stejskal, Innanmaa, Vápeník, Kořán (C), Strýček (A), Jonák – Klíma, Krutina, Rozhon – Davídek, A. Vlach, Vašíček – Tóth, Čejka (A), Prošek – M. Skuhravý, Kisliuk, V. Skuhravý.

HC Kobra Praha: Málek – Dudáček, Shaklein, Horáček, T. Duda, J. Stejskal – Houška, Bříška (A), Šťastný (C) – F. Vlček, S. Tichý, Míšek – M. Kvasnička, Petrák, Matuška – Nagy.

Komentář k utkání

Úvodní třetina patřila Stadionu, po 38 sekundách se už prosadil 45letý veterán Václav Skuhravý, jenž se ocitl osamocen před branickou klecí a nekompromisně zavěsil kotouč do sítě. O tři minuty později navíc Západočeši navýšili vedení na 2:0 - Michael Čejka tvrdě napálil puk od modré čáry a Roman Málek mladší v brance Kobry podruhé kapituloval. Dvougólové vedení udrželi domácí do první sirény, ještě v poslední minutě první části nastřelili břevno branky hostů.

Druhá perioda se naopak velmi povedla branickým hokejistům, kteří dokonce zvládli vyrovnat na 2:2. Nejprve ve 24. minutě snížil na rozdíl jediné branky Jiří Stejskal, který stál volný v brankovišti a usměrnil přihrávku Kamila Bříšky do branky. Srovnání přišlo v 35. minutě, když se ukázal Vladislav Houška, který propálil Jakuba Tichého z pravé strany.

Výsledek 2:2 byl platný i po třetí třetiny, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V tom byl úspěšnější Cheb, hosté dali spoustu prostoru Petru Rozhonovi, jenž ukázkovým blafákem překonal Málka. Dva body tak zůstaly na západu Čech a Kobra se v předkole play off utká se severočeským Mostem, a to již příští úterý!




partneři klubu