28.02.2024

Kobra uspěla na ledě Kralup a ze středu Čech veze tři body!

Tadeáš Podolka


Svěřenci Miloslava Šeby zvládli důležitý zápas, který mohl rozhodnout o pozicích pro předkolo play-off. Středočeské Kralupy přehráli Braničtí hokejisté 4:2 a na deváté Benátky ztrácejí dva body. O konečném pořadí pro další část sezony tak rozhodne závěrečné kolo nadstavby.


II/11, 28.02.2024 v 18:30

HK Kralupy nad Vltavou

HC Kobra Praha

2:4

(1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Uhlík (T. Pejchal), 45. Zídek (Šilhavý) – 3. Nagy (Šťastný, J. Stejskal), 29. Petrák (Bříška, F. Vlček), 40. Bříška (F. Vlček), 59. Bříška. Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Bertlík. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 245. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek – A. Straka, Lokajíček, Kehar, Zajíc, Kapoun, J. Kučera, Marek, D. Chládek – T. Pejchal, Hrala, Uhlík – Soukup, Šilhavý (A), Zídek – Hampl, Husarik (C), Bradáček – Broš, Z. Nedvěd, Binko.

HC Kobra Praha: Ondrík – Dudáček, Horáček, T. Duda, J. Stejskal, Wolf, Petrák – Nagy, Šťastný (C), Bříška – Houška, S. Tichý, F. Vlček – Míšek, Matuška, M. Kvasnička – Janča.

Komentář k utkání

V první třetině se ujali vedení hosté z Prahy, kteří byli od začátku aktivní a jejich úsilí proměnil v branku ve 3. minutě Martin Nagy, jenž se prodral přes obránce Středočechů a z bezprostřední blízkosti propálil ex-branického Lukáše Sochůrka. Středočeši odpověděli v 15. minutě zásluhou Jiřího Uhlíka, jenž usměrnil skákající kotouč mimo dosah Matyáše Ondríka. Nerozhodný stav 1:1 vydržel do první přestávky, byť Středočeši měli ještě dvě velké šance.

Druhá perioda byla zcela v režii Branických, kteří potvrzovali roli favorita zápasu. Ve 29. minutě vrátil Kobře vedení Martin Petrák, který pálil přesně z mezikruží. Na 3:1 ještě ve 40. minutě zvýšil legendární útočník Kamil Bříška, a to po pohledné kombinaci s Filipem Vlčkem. Družina Miloslava Šeby se tak rázem dostala do dvoubrankového vedení, které udržela až do třetí části dnešního klání.

Ve třetím dějství se jako první do listiny střelců zapsal také ex-branický Václav Zídek, jehož střela zapadla do klece Pražanů, a to nad lapačku Ondríka. Rázem tak Vydry prohrávaly o jediný gól a Kobru do konce utkání velmi trápily častými útočnými výpady. Hokejisté s hadem na prsou nicméně vítězný výsledek udrželi až do závěrečné sirény, navíc na 4:2 zvýšil v 59. minutě Bříška, který trefil odkrytou klec Kralup. Braničtí tak zvládli důležité utkání, které mohlo rozhodnout o pozicích pro play off. V příštím kole čeká svěřence Miloslava Šeby horký led Stadionu Cheb, který ale s jistotou do další části nepostupuje.




partneři klubu