28.12.2021

Počtvrté s Příbramí. Zvládne to tentokrát Kobra vítězně?

Vít Trubička

Na branické hokejisty čeká další důležitý souboj o druhou příčku tabulky. Tu momentálně drží příbramský Baník, na něhož má ale Kobra jen dvoubodovou ztrátu a se kterým odehraje nadcházející utkání. Podaří se tentokrát svěřencům Miloslava Šeby udržet doma tříbodový zisk?

Od posledního klání s Příbrami krapet Kobra zakolísala. Dlouhou šestizápasovou sérii bez porážky ukončila na ledě lídra tabulky z Tábora, jemuž podlehla 1:3. Drobné zaškobrtnutí pak přišlo i o jedno kolo později, kdy Braničtí podlehli v prodloužení doma Řisutům. Následně sice zvládli za šest bodů zápasy s Pískem a Chebem, nicméně na druhém místě je nahradila právě Příbram.

Středočeši naopak ve stejném období nestačili akorát na Cheb, jemuž doma podlehli 3:5. Vyzrát naopak dokázali na Havlíčkův Brod, Klatovy, Písek, Řisuty a v posledním kole i na Tábor. Ten přemohli na vlastním ledě 4:2. V případě Příbrami ani nebyla příliš nouze o vstřelené branky, takové Klatovy přestřílela v poměru 12:6, alespoň čtyři góly dal ale Baník v každém vyhraném zápasu.

V nejlepší desítce ligové produktivity má Kobra i Příbram po dvou zástupcích. Branickým patří lídr této statistiky, kterým nemůže být nikdo jiný než Kamil Bříška s 25 góly a 30 nahrávkami na svém kontě. Osmé místo pak patří Tomášovi Šťastnému, který k tomu potřeboval 21 tref a 15 asistencí.

Nejproduktivnějším hráčem Baníku je Petr Josefus. K tomu mu stačilo 14 vstřelených branek, přičemž na dalších 27 gólů přihrál. Ligovou desítku v produktivitě pak uzavírá Jan Tlačil, a to díky 24 přesným trefám a devíti asistencím.

Ve vzájemné bilanci této sezóny je zatím o něco úspěšnější příbramský tým. Ten v úvodu ročníku porazil Kobru jak doma, tak venku shodně 6:4. Až v posledním střetu obou mužstev byl úspěšnější celek z hlavního města. Na soupeřově ledě si vybojoval výhru 3:0 po trefách Denise Heldáka, Maxima Havrdy a Kamila Bříšky.

Zvládne Kobra na tuto výhru navázat a přeskočit Příbram v tabulce? Důležité utkání je na programu tradičně ve středu 29. 12. od 18 hodin. Přímý textový přenos ze zápasu je také možno sledovat prostřednictvím Onlajny.com.

související články


partneři klubu