21.12.2021

Braničtí míří do Chebu, nadělí si předčasný vánoční dárek?

Martina Nová

Hráče Kobry čeká poslední duel před vánočními svátky. V rámci 25. kola se ve středu 22. 12. vydají na led Chebu, kde se představí podruhé v sezoně. Koncem října se Branickým povedlo vybojovat alespoň bod v prodloužení, rozšíří tentokrát svůj bodový zisk? Duel startuje v 18 hodin.

V rámci posledního kola se Kobra rovněž představila na hostujícím ledě. Po dvou prohraných utkáních se herně zvedla a písecké Krále přejela výsledkem 7:2. Hned u třech gólů asistoval Maxim Havrda, po dvou přesných trefách si pak připsal Václav Zídek a Dominik Novák.

Naopak Cheb v posledním kole utrpěl vysokou porážku na ledě silného Táboru. Domácí ani jednou nepřekonal, naopak inkasoval hned šest branek. V předchozích čtyřech duelech se ale Stadionu dařilo znamenitě, když celkem vsítil 22 branek a přesně polovinu jich obdržel, zároveň vybojoval plný počet 12 bodů.

V dosavadních vzájemných zápasech se pokaždé radoval domácí celek. Koncem září v Braníku Kobra porazila Cheb 5:2. Naopak o měsíc později na západě Čech si lépe vedli orli a vyhráli 3:2 v prodloužení. Poslední klání opět ovládli Pražané, tentokrát s výsledkem 5:3.

V rámci skupiny Jih patří Cheb mezi slabší celky, po 24 zápasech obsazuje šestou příčku s 31 body, shodně má i pátý Havlíčkův Brod. Body Západočeši sbírají zejména na domácím kluzišti, kde prohráli jen čtyřikrát ze 12 utkání. Kobra obsazuje aktuálně třetí příčku se 48 body, a pokud by se svěřencům Miloslava Šeby povedlo vyhrát za tři body a druhá Příbram by prohrála v základní hrací době, Vánoce stráví Kobra na vyšší příčce za vedoucím Táborem.

související články


partneři klubu