29.10.2021

Po neúspěchu v Chebu si bude moct Kobra spravit chuť s Příbramí

Marek Baloun

Kobra ve čtvrtek zakončila svůj čtyřkolový venkovní trip a konečně jí čeká zápas i na Braníku. Soupeřem Pražanů bude Příbram, jeden z tradičních a těžkých soků. V pořadí i s letní přípravou pátý vzájemný zápas této sezóny startuje tradičně v 18:00 a vítěz se může v tabulce dostat až na první místo!

Příbramští od začátku sezóny střídají vítězná a špatná období. Po vítězných 3. - 5. kolech, kdy si poradila i s Kobrou, přišlo tří zápasové období porážek o jednu branku. Poslední tři kola, tj. 9. - 11., už ale byly opět vítězné, když si Středočeši poradili 4:1 s Pískem, 6:2 s Řisuty a v posledním kole se radovali i proti dalším jihočeským klubem z Tábora. I díky tomu je Baník v tabulce na třetím místě hned za Prahou, na kterou ztrácí jediný bod.

Pražané si mohli v posledním kole pomýšlet na první místo ve skupině, to by ale nesměli s Chebem prohrát 2:3 v prodloužení. Kobru trápila častá vyloučení a hlavně koncovka, kdy neproměnila hned sedm tutových šancí a opět jí úřadovala jen první lajna, konkrétně Bříška se Šťastným. Po srovnaní na 2:2 si tým Miloslava Šeby vybojoval prodloužení, ve kterém ale byl lepší Stadion a Kobra si tak odvezla pouhý bod, což president klubu nesl těžce. „Mohli jsme tu vyhrát, ale krom první lajny jsme nebyli schopní dát góly. Měli jsme spoustu vyloučení, některé sice zbytečně, ale takové množství si nemůžeme dovolit. Trojka, která byla v prodloužení na ledě to nezvládla takticky, což byla škoda, protože jsme měli na to vyhrát. Když ale ze sedmi gólových šancí nedáme gól, tak prostě vyhrát nemůžeme. Zaplaťpánbůh za bod a teď se musíme připravit na Příbram,“ mluvil bezprostředně po prohře na německých hranicích Miloslav Šeba.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, tuto sezónu jde už o pátý vzájemný zápas. Soutěžní byl ale jen jeden a radovali se v něm hráči Jana Tlačila. Ti otevřeli skóre už ve 4. minutě, na což také brzy přišla odpověď Šteinera s Petrovem a Pražané přebrali vedení. Jenomže pak se Baník rozstřílel a z 1:2 rázem bylo 4:2. Divoká třetí třetina pak svou poslední sirénou stanovila konečné skóre na 6:4 pro Příbram.

související články


partneři klubu