21.08.2021

Lukáš Sochůrek: Člověku se chytá lépe, když cítí důvěru týmu

Martina Nová

Na led branického zimáku zavítala podruhé v přípravě Příbram a oproti prvnímu duelu se domácím vedlo o poznání lépe. Útok posílený tradičními oporami vsítil tři branky a záda Kobře kryl vynikajícími zákroky Lukáš Sochůrek. Během zápasu zneškodnil samostatné úniky, dorážky v brankovišti i tvrdé střely a přispěl nemalou měrou ke čtvrtečnímu vítězství 3:2.

Lukáši, po dvou neúspěšných zápasech jste se konečně dočkali výhry. Co stálo za vítězstvím proti Příbrami?
Kluci hráli výborně dopředu i dozadu. Měli jsme herní plán od trenérů, který jsme dodržovali. Jakmile se nám podaří systém držet, tak věřím, že budeme bodovat a budeme vyhrávat.

Původně jste měli hrát s Klatovy, ty však musely zápas zrušit kvůli rozsáhlé marodce. Místo toho byl domluven náhradní zápas s Příbramí, se kterou jste před týdnem prohráli 3:8. Nevadilo vám to?
Nebrali jsme to jako překážku nebo nevýhodu. Je to tým jako tým a hlavní je, že jsme vyhráli. Nyní hlavně doufám, že nám to vydrží a budeme vyhrávat i nadále.

Lukáš Sochůrek během tréninku.

Chytal jste i v tom prvním vzájemném duelu, jak byste ty zápasy srovnal?
V prvním zápase nám chybělo hodně zkušených hráčů, někteří se zapojili až tento týden. Je vidět, že zkušenosti v týmu jsou potřeba. Nyní už jsme byli v podstatě kompletní, dodržovali jsme herní systém, bojovali jsme a odrazilo se to na výsledku.

Už poněkolikáté jste ukázal, že jste oporou svého týmu a že se na vás spoluhráči můžou spolehnout. Vnímáte to?
Určitě ano. Kluci mi dávají najevo, že mi věří, což je pro gólmana hrozně důležitý. Brankář potřebuje mít důvěru jak od hráčů, tak od trenérů. Člověku se potom chytá mnohem lépe.

Jak se zatím cítíte během přípravy?
Příprava je hodně náročná. Trénujeme často a dlouho, nicméně věřím, že takto náročný trénink nás pořádně připraví na sezónu.


partneři klubu