15.07.2021

Karolína Skořepová: V kempu chci uspět a dostat se do reprezentace

Šimon Sýkora

Po Alexandře Kalašové dostala další hráčka Kobry pozvánku na přípravný kemp reprezentace do 16 let. Tentokrát trenéry upoutala teprve čtrnáctiletá Karolína Skořepová. Na Kobře hraje se svým bratrem Matějem v žákovských kategoriích, k tomu se chystá k na svůj nízký věk úctyhodné páté sezóně za ženský tým. Kdy se o své nominaci na kemp dozvěděla? A jak porovnává žákovský a ženský hokej?

V hokeji stále platí, že jde více o mužský než ženský sport. Jak ses k němu dostala?
Původní záměr byl naučit mě a bráchu bruslit, proto nás děda s tátou přihlásili do přípravky. No a tam to všechno začalo, hokej mě začal bavit a baví čím dál tím víc.

Proč ses rozhodla hrát právě za Kobru?

Toto za mě rozhodli rodiče. Vyplynulo to z tehdejší situace, Kobra byla blízko. Ale teď jsem za to moc ráda, dostala jsem se tak pod vedení trenérů Milana Vrzala, který mě naučil bruslit, a Jiřího Hájka, který mi hodně pomáhá, podporuje mě a vytváří mi tím prostor posouvat se dopředu. Za což jim oběma moc děkuji.

Na Kobře hraješ kromě ženského týmu i za žáky. Za který tým ti přijde hra náročnější a v čem se liší?
Rozdíl je v síle a v rychlosti, je pro mě proto obtížnější hrát s kluky. Ale díky tomu jsem se snad naučila větší dravosti a rychlosti, což by mělo být pro mou hokejovou budoucnost přínosem.

První zápas za ženy jsi odehrála v jedenácti letech. Pamatuješ si ten zápas? Jaké to bylo nastoupit proti výrazně starším dospělým hráčkám?
Pamatuji. Byla jsem nervózní a bála se, jak mě holky přijmou, a jestli v zápase obstojím. Obavy byly zbytečné, holky byly super a trenéři také.

Kdy ses dozvěděla o své nominaci na reprezentační sraz?
O nominaci jsem se dozvěděla minulý týden, když jsem byla s rodiči v Chorvatsku.

Co vás v rámci srazu bude čekat?
Tak to ještě přesně nevím (úsměv). Předpokládám ale, že se jedná o selektivní kemp, takže musím ukázat to nejlepší co ve mně je. Ale každopádně se moc těším.

Věnuješ se ještě jiným sportům?
Hokej je pro mě na prvním místě, ale ráda jezdím na kole, in-linech a cvičím v posilovně, kterou mi táta udělal v garáži. A loni mě moc chytil wakeboard, takže když je čas, vyrážíme k vodě. Co se týče sportu, nebráním se ničemu.

Jaké máš hokejové ambice do budoucna?
Aktuálně bych chtěla uspět a stát se součástí výběru české reprezentace. Dále bych byla moc ráda, kdybych se dostala do zahraničí, kde bych mohla hrát nejvyšší ženské soutěže.


partneři klubu