04.05.2021

Změna u dorostu, od nové sezóny bude lodivodem Jiří Doležal

Vojtěch Martinek

Složení trenérských štábů nejstarších mládežnických kategorií Kobry se po uplynulé sezóně mírně obmění. Dorostenců se totiž nově ujme zkušený sedmapadesátiletý trenér Jiří Doležal, který naposledy působil jako asistent u prvoligové Slavie Praha.

Jiří Doležal na Slavii (zdroj: hc-slavia.cz).

Dosavadní kouč dorostu Milan Vrzal se přesouvá k juniorce, kde utvoří trenérskou dvojici s Milošem Peckou. Michal Slanina na lavičce druhé nejstarší mládežnické kategorie zůstává, zatímco u A-týmu by měli hlavního lodivoda Miloslava Šebu doplnit právě Vrzal s Doležalem.

Kategorie Trenéři
A-tým Miloslav Šeba, Milan Vrzal, Jiří Doležal
Junioři Milan Vrzal, Miloš Pecka
Dorostenci Jiří Doležal, Michal Slanina
Jiří Doležal v kombinéze Slavie (zdroj: hc-slavia.cz).

Jiří Doležal se narodil 22. září 1963 ve Velkých Popovicích. V Čechách průběhu své hokejové kariéry nastupoval za Spartu a Slavii, krom toho také strávil tři sezóny ve finském Jyväskylä a další tři v německém Norimberku. Jako útočník zaznamenal celkem 145 startů za národní týmy Československa a České republiky, svou zemi reprezentoval hned na šesti mistrovstvích světa a dvou olympiádách.

Po konci své hráčské dráhy se nejprve na podzim 2002 ujal juniorky Slavie, dva ročníky také vedl týmy v mládežnické organizaci Sparty. Později trénoval prvoligové seniorské týmy Berouna, Mostu, Kadaně či Litoměřic, přičemž v prvních třech měsících sezóny 2012/13 vedl z pozice hlavního lodivoda také tehdy ještě extraligové Piráty z Chomutova.

Na Kobru přichází z Vršovic, kde v uplynulém roce působil jako asistent u A-týmu. Tam sice jeho angažmá skončilo předčasně v lednu, kdy byl spolu s koučem Milanem Štrbou odvolán vedením klubu, pokračoval ale nadále jako trenér u juniorky "sešívaných".

O dalších novinkách v branickém hokeji vás budeme brzy informovat.


partneři klubu