08.10.2020

Měli jsme chuť hrát, tři body si zasloužíme, říká střelec Václav Zídek

Martina Nová

Středeční kanonádu Havlíčkova Brodu odstartoval v samotném úvodu zápasu Václav Zídek, nová posila, která se do Kobry přesunula po roce, kdy vyzkoušela druhou nejvyšší běloruskou soutěž a čtvrtou švédskou ligu. V každém ze tří odehraných duelů Zídek skóroval a celkem má na kontě čtyři kanadské body. Po zápase promluvil o radosti z vysoké výhry, ale také o obtížích, které doba koronavirová přináší pro hokej.

Porazili jste Havlíčkův Brod vysoko 6:2, jak moc velkou radost z toho máte?
Máme radost velkou, dlouho jsme nehráli a vůbec ty poslední týdny to bylo takový prapodivný. Takže jsme měli chuť hrát a určitě si ty tři body zasloužíme.

Střelecky vám to opravdu sedlo, nebylo to právě tím, jak moc jste byli natěšení?
Myslím si, že u nás se těžko vyhrává. A rozhodně jsme natěšení byli po té dlouhé pauze. Vlítli jsme do toho, navíc jsme měli dobrou sestavu. I když Havl. Brod ze začátku kousal, v první třetině nás hodně podržel Sochy. Potom, když už to bylo o dva tři góly, tak to bylo v naší režii.

Václav Zídek během přípravného zápasu s Mostem. (autor fotografie: Anna Boháčová)

Zatím si držíte bilanci jeden gól na zápas, jste s takovým startem spokojený?
No, nevím, může to být lepší, ale mohlo by to být i horší. Jak se říká, nemusí pršet, jen když kape. (smích)

Otevřel jste skóre hned v úvodu utkání, jak se to celé událo?
To jsem se ani nestihl rozkoukat. Vystrčili mě na první střídání a já se k tomu dostal jako slepý k houslím. Kamil vystřelil a pro mě už bylo jednoduché uklidit puk do branky.

Potom jste ještě byl u druhého gólu, u kterého jste si připsal asistenci. Co se tam odehrálo?
Celý útok byl dobře podpořený od beků. Radek Procházka, co hraje na postu pravého obránce, se se mnou objevil za bránou, postrčil mi puk a já jen hledal volného Kafku.

Musíte se srovnávat s odkládáním zápasů, velkými herními prodlevami, jak to zvládáte?
Samozřejmě že chceme hrát, jsme tu od toho, abychom hráli hokej. Dlouho se nehrálo, příprava sice byla kvalitní, ale vidíte to sami… Třeba teď v pondělí, všichni jsme byli natěšení na Příbram, měli jsme zabalený svačiny, nakoupený banány a cestou na autobus jsme zjistili, že se nehraje… Bohužel takhle to teď je, navíc co jsem slyšel, tak má být ještě hůř. Doufejme, že se to brzy vrátí do normálu a zase si normálně zahrajeme. A snad zase před lidmi, protože ta komorní atmosféra je strašná. Ve třetí třetině házel rozhodčí buly a byla slyšet jedoucí auta na Jižní spojce…

V uplynulém ročníku jste vyzkoušel hokej v Bělorusku i ve Švédsku, jak byste porovnal herní tempo s naší druhou ligou?
V Bělorusku to byl kvalitnější hokej, trávili jsme hodně času na zimáku. Byla to profesionální liga, hodně se dbalo na taktiku. Ve Švédsku to byl podobný hokej jako tady, poloprofesionální soutěž, jít si zahrát po práci. Ale jsem rád, že jsem tady, je tu sranda, skvělí kluci v šatně. Na té poloprofesionální úrovni je určitě lepší být doma v Česku, než se někde trápit ve Švédsku. Mít ty kluky kolem sebe a plzničku v lednici… (smích)


partneři klubu