25.09.2020

Sobotní večer bez hokeje? Nikoliv! Přijďte podpořit béčko v bitvě s TNP

Vojtěch Martinek

Sobotní večer se bohužel bude muset v Braníku obejít bez bitvy třetího kola druhé ligy proti Písku. To ovšem neznamená, že ledová plocha v hale bude zet prázdnotou! Do akce totiž půjde béčko, které čeká nepochybně napínavá bitva s nepříjemným TNP Praha – největším konkurentem svěřenců kouče Zemka v cestě za obhajobou titulu v pražském přeboru. Úvodní buly je naplánováno na 19:30.

Branické béčko má za sebou velmi povedenou sezónu, ve které se mu vůbec poprvé v jeho historii podařilo ukořistit titul pro mistra pražského krajského přeboru. V honbě za prvenstvím mu celou sezónu zdatně sekundovalo TNP, tedy celek složený převážně z bývalých hráčů Letňan, který byl založen po postupu klubu do druhé ligy po sezóně 2016/17. V době předčasného ukončení soutěže Kobra vedla tabulku s čtyřbodovým náskokem na svého rivala, a slavila tak celkové vítězství. Do konce soutěže tehdy chyběla jen dvě kola, ze kterých jí k pojištění prvenství stačilo vytěžit jeden bod.

Do nové sezóny vstoupili sobotní soupeři úspěšně. Béčko na svém ledě přetlačilo poslední tým loňského ročníku z Berouna 2:1 po brankách Roberta Laciny a Jakuba Mužíka, zatímco TNP hattrickem Jana Mišnera a zásahy Daniela Gazdy, Michala Neumana a Matěje Štěpána zvítězilo proti Letcům 6:3. Kobra je tak momentálně v tabulce třetí, její sok díky lepšímu skóre o jednu příčku výše.

Co se složení kádru týče, v brance se branické zálohy spoléhají na dlouholeté opory v podobě dvojice Václav MoučekJakub Hart. Kapitánem týmu je bývalý slovenský mládežnický reprezentant Tomáš Gron, k hlavním postavám týmu patří také útočníci Matěj Malovický a Patrik Dostál, výše zmíněný Robert Lacina či obránci Filip Svoboda a Filip Maciboba. Lodivodem branických záloh je Miroslav Zemek, kterému asistenty dělají Tomáš Bohm a hrající Jan Procházka.

Bitvy s TNP jsou vždy nesmírně důležité a řadí se k nejnapínavějším a nejvyhrocenějším duelům béčka v krajském přeboru. Přijďte proto Kobru v sobotu v nepochybně náročném souboji s jejím úhlavním rivalem podpořit a pomoci ji v cestě za obhajobou mistrovského titulu!

Týmová fotografie B-týmu z uplynulé sezóny.

související články


partneři klubu