18.09.2020

“Chceme hrát o špičku tabulky,” říká před začátkem sezóny prezident klubu Miloslav Šeba

Libor Kokoška

Už v sobotu 19. září odehraje Kobra první soutěžní utkání. Do té nastoupí po povedené přípravě, kterou ale značně ovlivnil koronavirus. Branický celek totiž nakonec odehrál namísto devíti utkání pouze šest. Jak je před sezónou zvykem, i letos poskytl president a hlavní kouč branických hokejistů Miloslav Šeba rozhovor, ve kterém zhodnotil uplynulou přípravu a naznačil týmové ambice do sezóny.

Miloslav Šeba v jedné z branických šaten

Jak byste zhodnotil letošní přípravu?
Přípravu jsme začali podle plánu 1. srpna. Bohužel do průběhu našeho harmonogramu zasáhl koronavirus, což vedlo k tomu, že jsme neodehráli celkově tři utkání – s Klatovy, Příbramí a Řisuty. Ze všech našich odehraných zápasů bych vyzdvihl zejména zápas v Příbrami a domácí zápas s Mostem. MOSTEČTÍ LVI mají kvalitní tým, utkání tak mělo z obou stran vysokou herní kvalitu.

Onemocněl někdo z branické celku COVID-19?
Co se týká zdraví našich hráčů, tak musím zaklepat, protože u žádného se ještě nemoc neprojevila a náš tým tak nemusel podstoupit karanténu.

Máte jasno, jak bude vypadat soupiska na příští sezónu?
Soupiska bude velmi podobná té, ve které jsme nastoupili do posledního přípravného utkání proti Příbrami. Se Slavií jednáme o příchodu jednoho obránce. Jaroslav Brož odehrál sobotní utkání na centru, uvidíme, jak moc bude vytížený v prvoligové Slavii, ze které má domluvené střídavé starty na Braníku. V případě jeho časté absence bychom potřebovali podepsat ještě jednoho útočníka. Pravdou je, že za čtrnáct dní se vrátí Michal Bárta, který plnil svoje pracovní povinnosti. Jeho příchod by měl vyztužit druhou lajnu, ve které sice momentálně hraje Václav Zídek, ten bude ale pravděpodobně nastupovat ve třetí lajně, kde může naplno rozvíjet svůj potencionál. Dalším důležitým příchodem do našeho celku je Marek Indra, ten má za sebou bohatou kariéru, ve které nastupoval například i za Prostějov. Je to výborný koncový hráč a pro náš celek by měl být přínosem. Lukáš Sochůrek proti Příbrami odchytal dobré utkání a bude v sezóně zastávat pozici jedničky, záda mu bude krýt Lukáš Langer, který zároveň trénuje na Kobře mládež. Jeden junior bude samozřejmě vždycky tuto dvojici doplňovat. Tento tým má svoji kvalitu a já doufám, že ji v sezóně prokáže. Pokud bychom v prosinci nebyli v kontaktu s prvním místě, pravděpodobně by nastal čas na změny na soupisce.

Miloslav Šeba na střídačce v druholigovém zápase

Kdo bude kapitánem?
Kapitánem zůstane Kamil Bříška, o asistentech zatím ještě jasno není.

Jaké máte ambice do nové sezóny?
Chceme samozřejmě hrát o čelo tabulky, zkusíme zabojovat o první místo a probojovat se do kvalifikace o 1. ligu. Nechci žádný z týmů shazovat, protože všechny celky dokázaly sestavit konkurenceschopný tým, našimi největšími soupeři ale budou pravděpodobně Příbram, Tábor a Klatovy.

Co si myslíte o novém herním formátu? Vyhovuje vám to, nebo byste preferoval play-off?
Já si myslím, a také na tom aktivu jsem byl toho zastáncem, že je pro 2. ligu nejdůležitější dohrát základní část. I když se mi nelíbí to, že v případě jednoho pozitivního nálezu v celku musí celý tým do karantény, musíme to respektovat. Zároveň doufám, že co nejméně zápasů bude odložených. V případě, že bude v některém týmů více nakažených hráčů, budou tyto celky dávat šanci hokejistům z juniorských celků. Je tu zároveň šance, že pokud by se epidemie uklidnila, mohlo by se hrát play-off, což by bylo pro všechny celky pravděpodobně nejlepším řešení. Jak ale říkám, prvotním cílem je dohrát základní část.


partneři klubu